De ce merită să vizitezi Londra?

Londra este orașul din Europa care atrage cei mai mulți turiști în fiecare an, cifrele variind între 20 și 30 de milioane. Un oraș cosmopolit, în care nu te vei plictisi niciodată, pe care merită cu siguranță să îl vizitezi.

În rândurile următoare, iată 4 motive pentru care merită să vezi Londra măcar o dată în viață:

  1.  Sunt multe zboruri ieftine spre Londra – Cele mai importante companii aeriene au zboruri directe zilnic către Londra, iar prețul biletelor este unul foarte rezonabil. Dacă alegi să zbori doar cu bagajul de mână, poți găsi bilete dus-întors de la aproximativ 100 RON, în funcție de momentul în care alegi să le cumperi. Ce-i drept, Londra este o destinație destul de scumpă când vine vorba despre cazări, mâncare și băutură, dar poți compensa prin faptul că nu vei plăti foarte mulți bani pe biletele de avion. Ține cont însă că regulile de călătorie în Marea Britanie s-au schimbat din toamna lui 2021 și nu mai poți ajunge acolo doar cu Cartea de Identitate, astfel că vei avea nevoie de pașaport. Cât privește zilele pe care trebuie să le aloci, Londra este o metropolă uriașă, astfel că, dacă vrei să vezi cam tot ce e mai important, vei avea nevoie de cel puțin o săptămână. Într-un city break de doar 3-4 zile vei vedea doar atracțiile turistice majore și nu vei simți cu adevărat vibe-ul orașului.

 

  1. E un loc în care te poți distra – Londra este o destinație ideală în cazul în care îți dorești să te distrezi, oricare ar fi pasiunile tale. Vei găsi baruri în cele mai multe zone ale orașului, iar despre britanici se știe că le place să se distreze. În plus, Londra mai este recunoscut și ca un oraș în care au loc constant concerte de top. Drept dovadă, artiști precum Dua Lipa (2 și 3 mai), Bryan Adams (26 și 27 mai), Celine Dion (29 și 30 mai), The Script (4 iunie), Billie Eilish (10, 11 și 12 iunie), Alicia Keys (13 iunie) și Aerosmith (22 iunie) vor concerta în perioada următoare. De asemenea, Londra este un oraș ideal și pentru pasionații de poker, având în vedere că aici au loc constant turnee de top. Concret, unul dintre cele mai așteptate evenimente din această primăvară este organizat de operatorul de poker online 888poker între 28 aprilie și 1 mai. Se numește 888 Live London High Roller Festival și este al treilea turneu LIVE pe care cei de la 888poker îl organizează în Londra în acest an, după cele din ianuarie și februarie.

 

  1. Sunt o mulțime de obiective turistice – Fiind un oraș uriaș, cu o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, automat în Londra vei găsi și foarte multe obiective turistice. Poți da o tură în celebra roată London Eye pentru a avea parte de o priveliște minunată, ori poți vizita faimosul Turn al Londrei. Un alt simbol al orașului este Tower Bridge, pe care îl poți vedea în foarte multe poze din Londra. Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhiei britanice, merită și el vizitat alături de British Museum, cel mai vechi și unul dintre cele mai mari muzee din lume. Parlamentul britanic, Westminster Abbey și Trafalgar Square trebuie și ele văzute. Dar Londra nu doar că are o istorie bogată, ci este într-o continuă dezvoltare și apar clădiri noi foarte spectaculoase. Turnurile Shard și Gherkin sunt două exemple concrete, cu o arhitectură fabuloasă. În 2022 este așteptată și finalizarea lucrărilor de renovare de la Big Ben, un alt simbol al Londrei. Dar această metropolă este o destinație ideală și pentru pasionații de cumpărături, unul dintre cele mai cunoscute magazine fiind Harrods.

 

  1. Mâncarea este variată și foarte bună – Aproximativ 2 milioane dintre rezidenții din Londra nu au cetățenia britanică, iar acest lucru înseamnă că vei găsi o varietate de feluri de mâncare cu adevărat impresionantă. Conform recensământului din 2020, în Londra sunt 145 de mii de italieni, 136 de mii de indieni, 120 de mii de polonezi, 118 mii de români, 117 mii de portughezi și în jur de 80 de mii de francezi, respectiv spanioli. Acest lucru te ajută să găsești restaurante din diverse bucătarii ale lumii, motiv pentru care poți încerca mai mereu ceva nou. De la mâncare indiană până la mâncare italienească, în fiecare cartier din Londra vei găsi ceva interesant. Cei cărora le place mâncarea cu siguranță au ce încerca în Londra, o metropolă în care sunt deschise peste 18 mii de restaurante, de trei ori mai mult decât în Madrid, cel mai mare oraș al Spaniei.