Atenție, șoferi! Începând de azi, 27 aprilie, românii care dețin roviniete valabile minim 30 de zile vor fi anunțați pe e-mail atunci când expiră

Începând de azi, 27 aprilie, șoferii care cumpără roviniete valabile minim 30 de zile vor fi anunțați prin e-mail de termenul de expirare. Măsura nu este obligatorie, astfel că șoferii își vor exprima acordul pentru a fi notificați.

Ce responsabilități au distribuitorii de roviniete

Cât despre obligațiile distribuitorilor de roviniete, Ordinul MTI nr. 365/2022, publicat în 12 aprilie în Monitorul Oficial, menționează următoarele:

„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”.

Rovinieta

Advertisementdă dreptul șoferilor să folosească mașina, pentru care au plătit taxa, pe rețeaua de drumuri naționale. Rovinieta poate fi valabilă o zi, șapte zile, 30 de zile, 90 de zile sau un an.

De la această regulă sunt exceptate autoturismele și mașinile de marfă cu masa de până la 3,5 tone. În cazul acestora, valabilitatea minimă a rovinietei este minim puțin șapte zile. Așadar, pentru aceste mașini nu se pot achiziționa roviniete cu valabilitate de o zi, potrivit evz.ro.