Ministrul Economiei, despre redeschiderea unor mine românești: „Sper să facem acest proces cât mai rapid posibil”

În cursul zilei de joi, 28 aprilie, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, în Prahova, că România are „oportunitatea şi responsabilitatea” de asigurare a independenţei economiei europene prin redeschiderea unor mine care să ofere materiile prime critice.

„În această criză a materiilor prime, România are această oportunitate şi, aş spune, şi această responsabilitate de asigurare a independenţei economiei europene şi să demareze un proces de exploatare şi de redeschidere a unor mine, nu toate, bineînţeles, a unor mine care să ofere aceste materii prime critice. (…) Sper să facem acest proces cât mai rapid posibil”, a afirmat ministrul, în cadrul unei vizite de lucru efectuate la Salina Slănic Prahova.

În context, el a amintit despre strategia resurselor minerale care va fi actualizată.

„Vom avea o strategie a resurselor minerale. Ieri am avut o primă discuţie cu companiile din domeniu, cu instituţiile de cercetare, cu ANRM, cu Ministerul Economiei şi mă aştept ca în următoarele săptămâni să actualizăm strategia pe resurse minerale, de asemenea să venim cu normele de aplicare a Legii minelor şi să intrăm în discuţii serioase cu Comisia Europeană pentru a putea să valorificăm cât mai bine aceste resurse minerale neenergetice pe care România le deţine”, a declarat Florin Spătaru.

Sursa: agerpres.ro