La Vulcan, Ziua Tineretului a fost sărbătorită sub semnul excelenței

Convinși fiind de faptul că Ziua Internațională a Tineretului este mai mult decât o zi cu conotații ceva mai speciale, membri unei asociații locale din municipiul Vulcan care și-au asumat încă din titulatură (”Tinerii Viitorul Nostru”) misiunea de a observa și de a premia acei tineri care se dovedesc a fi într-adevăr cel mai prețios capital pentru viitorul acestei comunități, au adus în atenția opiniei publice nu mai puțin de 25 de copii și tineri din această localitate care, în cursul anului 2021 și al primelor luni din 2022, s-au remarcat printr-o serie de activități extrașcolare, sportive ori cultural-artistice, unde au obținut rezultate ce stau sub semnul excelenței.

”Noi ne-am propus ca, prin această acțiune, care se află deja la cea de-a doua ediție, să-i premiem și să-i evidențiem într-un fel și pe acei tineri din comunitatea noastre care au rezultate deosebite nu doar în activitățile lor școlare, pentru că acestea sunt deja evidențiate de unitățile de învățământ. Noi ne-am propus de fapt să arătăm că există tineri care-și folosesc timpul lor liber într-o serie de activități care nu doar că-i pasionează, dar în care mulți dintre ei excelează”, spune ing. Zoltan Miklos, președintele Asociației ”Tinerii, viitorul nostru” din municipiul Vulcan.

De altfel, poate cel mai edificator exemplu al anului 2021-2022 în acest sens este chiar fiica acestuia, Beatrice Miklos care, la vârsta de 18 ani este deja un sportiv cunoscut și recunoscut la nivel național și internațional. Numai în ultimii, Beatrice Miklos a adunat în portofoliul succeselor sale sportive titlurile de multiplă campioană națională la tir cu arcul, dublă campioană europeană la aceeași disciplină sportivă, iar numele său este aproape nelipsit de la competițiile naționale, europene și mondiale de tir cu arcul. În plus, toate aceste performanțe i-au adus tinerei din Vulcan și titlul de ”Maestru al Sportului” conferit la începutul acestui an de Ministerul Tineretului și Sportului.

Beatrice Miklos a devenit între timp și un model pentru alți copii și tineri din Vulcan și din Valea Jiului care, impresionați de succesul acestei sportive dar mai ales de personalitatea acesteia, au îmbrățișat pasiunea pentru tirul cu arcul, o disciplină sportivă care a adus reputație Văii Jiului de-a lungul a multe decenii. Vulcănenii Alexia Drăghici (medaliată cu aur la ”Cupa României” și locul I la Campionatele Naționale), Armand Muller (locul 1 la Campionatele Naționale și locul 1 la Cupa Federației Române de Tir cu Arcul), Diana Hoca (Locul I la Cupa Casei Regale a României și locul 2 la Cupa Federației) dar și aninoseanul Mirel Judea – elev al Liceului din Vulcan (vicecampion european la tir cu arcul) sunt doar cele mai noi nume de pe lista performerilor anului 2021 care au fost premiați pentru succesul lor cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului.

Rezultate valoroase au reușit să-și treacă în palmares și tinerii șahiști Diana Silvana Petculescu (locul 2 la Campionatele Naționale de Șah) și Oana Magdalena Șchiopu (două locuri 2 la două categorii ale Campionatelor Naționale de Șah) sau, la Taekwondo, sportivele Amira Abugararah (Locul 1 la Campionatele Naționale și locul 1 la Cupa României), Isabela Cristina Drăghici (Locul 1 la Campionatele Naționale și locul 1 la Cupa României) și Andreea Talpalaru (Locul 1 la Cupa României și locul 3 la Campionatele Naționale). Similar, la gimnastică aerobică, Vulcanul are o campioană județeană: Sofia Dubleș.

Tot sub semnul excelenței a stat și activitatea tinerilor schiori vulcăneni Ariana Petculescu și Tudor Nicolau sau a lui Cristian Dolcu (la Kickboxing) ori cea a tinerilor Ana Maria Bucșa, Raul Belean, Raul Muntean, Andrei Muntean și Iuliana Miclea, performeri în escaladă și bouldering.

Și în ceea ce privește performanța în domeniul cultural-artistic, Vulcanul se poate mândri că este localitatea cu câteva absolut remarcabile ”glasuri de argint” cum sunt: Larisa Nicuța, Gabriela Iordache, Anisia Bot, Daiana Florina Părvuța sau cantautorii (compozitori, textieri și interpreți de muzică folk) Alexandra Butnaru și Răzvan Fara.

Pentru prof. Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan și cea care a subscris încă de la prima ediție a proiectului derulat de Asociația ”Tinerii, viitorul nostru”, succesul repurtat de acești tineri nu este decât încă o confirmare a faptului că Vulcanul are tineri valoroși, a căror încurajare și susținere trebuie asumată nu doar de către familiile acestora, ci de către întreaga comunitate. ”Eu cred că voi, tinerii care excelați nu doar la școală, ci în tot ceea ce faceți, veți duce mai departe ceea ce se face aici, în plan local, unde în plan mondial. Fiindcă sunteți buni! Și nu uitați acest lucru, chiar și atunci când, într-o competiție sau alta, într-un eveniment sau altul, poate mai înregistrați și câte un eșec. Inteligența voastră emoțională o dezvoltați prin tot ceea ce faceți și prin toate aceste experiențe de succes pe care le dobândiți dincolo de succesul de pe băncile școlii. Trebuie să credeți în voi, pentru că dacă credeți în voi, puteți face orice ! Și să fiți siguri că noi, vulcănenii, care vă urmărim evoluția și rezultatele, suntem deosebit de mândri de voi. Vă felicit și vă doresc să vă găsiți drumul în viață, aici la Vulcan sau oriunde în lume, sub același semn al performanței pe care deja ați demonstrat că știți să o obțineți!”, a declarat Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan.

Invitat de onoare al acestui eveniment, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu (cel care a fost, de altfel, și gazda ediției din acest an a Premiilor de Excelență ale Asociației ”Tinerii, Viitorul nostru”) apreciază că rezultatele etalate la acest bilanț de cei 25 de merituoși tineri ai Vulcanului fac cinste întregului oraș și, tocmai de aceea, trebuie cunoscute, aplaudate și premiate de întreaga comunitate. ”Trebuie să recunosc că, pentru acest eveniment, eu am pierdut startul și mi-au luat-o înainte cei de la această asociație care v-au premiat, dar în felicit pentru acest lucru. În același timp, vă promit că mă voi revanșa și voi face în așa fel încât în acest an, în programul ”Nedeii Vulcănene”, să aveți parte de încă o ceremonie și de încă o premiere, pe care sper să o putem face pe scenă, în fața cetățenilor, care trebuie să vă cunoască, pentru voi faceți parte din generația spre care se îndreaptă speranțele noastre într-un viitor al acestui oraș, pentru că voi sunteți modele pe care trebuie să le vadă și să le urmeze colegii voștri, pentru că din rândul vostru, al celor care deja știți ce înseamnă succesul, dar știți și ce înseamnă munca, tragem nădejde că vor veni și aceia care vor conduce, la un moment dat, municipiul Vulcan. Vă felicit și vă asigur că vă susțin în tot ceea ce faceți, pentru voi, pentru familiile voastre, pentru școala voastră și pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Premiile de Excelență ”Tinerii, viitorul nostru” au fost oferite exclusiv din fondurile Asociației cu același nume.