Trei personalități ale științelor inginerești primesc titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani

Galeria laureaților titlului de ”Doctor Honoris Causa” de la Universitatea din Petroșani se îmbogățește cu trei noi personalități ale științelor inginerești și mediului academic științific național și internațional, cărora le va înmânat acest titlu în cadrul unei ceremonii speciale organizate miercuri, 25 mai 2022, la Petroșani.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, la inițiativă căruia au fost adoptate deciziile privind conferirea noilor titluri de ”Doctor Honoris Causa” ai acestei prestigioase instituții de învățământ superior, este vorba despre personalități remarcabile din domeniul educației, științei și cercetării în domeniul ingineresc din România și din Republica Moldova. Este vorba despre prof.univ.dr.ing. Mihai Mihăiță, Președintele Academiei de Științe Tehnice din România și Președintele AGIR, despre reputatul prof.univ.dr.ing. Nicolae Iliaș, fost rector al Universității din Petroșani și despre academicianul Ion Bostan, membru al Academiei de Stat a Republicii Moldova.

”Domnul academician Ion Bostan, membru titular al Academiei de științe a Moldovei, este fost rector al Universității Tehnice a Moldovei, care este și cea mai mare universitate din Republica Moldova și a fost, de asemenea, președinte al Consiliului Rectorilor din Republica Modova timp de un deceniu. Este o personalitate marcantă, fapt dovedit de calitatea sa de membru corespondent al Academiei Române, dar și un profesor care a reușit, în domeniul tehnic, să aducă o serie de invenții, inovații, inclusiv niște elemente privind introducerea pendulului lui Foucault în minele de sare de la noi și ne dorim să colaborăm în acest sens și sperăm să obținem și rezultate foarte bune. Similar, domnul profesor universitar Mihai Mihăiță, președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, președintele Academiei de Științe Tehnice din România este în același timp un cadru didactic cu o experiență teoretică și practică vastă. În ceea ce privește cea de-a treia personalitate căreia îi vom conferi un titlu de Doctor Honoris Causa al Universității noastre este domnul profesor universitar Nicolae Iliaș, fost rector timp de 14 ani a universității noastre, fost președinte al Secției Mine Petrola Gaze Geonomie al Academiei de Științe Tehnice și unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai mediului academic de la noi, din toate timpurile”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Ceremonia de decernare a celor trei noi titluri de ”Doctor Honoris Causa” de la Universitatea din Petroșani va avea loc în cadrul unei ședințe festive a Senatului universitar, miercuri, 25 mai 2022 de la ora 11,00 la Amfiteatrul ”Aron Poantă” de la Universitatea din Petroșani.