Revista pentru copii ”Ilustrația”, lansare oficială pe 2 iunie, la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila

Rod al muncii unor copii deosebit de talentați, îndrumați de prof. Radu Chința, de la Cercul de desen al Clubului copiilor din orașul Petrila, revista ”Ilustrația” este pregătită pentru întâlnirea cu publicul cititor, primul număr fiind scos de sub tipar la data de referință 1 Iunie 2022.

Lansarea oficială a acestei inedite reviste, cu și pentru copii, în mod special, va avea loc pe data de 2 iunie 2022, de la ora 16,00 în foaierul Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt”, în organizarea Clubului Copiilor Valea Jiului Petrila și al Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei și Consiliului local al orașului Petrila.

Profesorul Radu Chința, cel căruia îi aparține idea și inițiativa editării acestei reviste școlare, spune că revista ”Ilustrația” își propune să încurajeze și să promoveze arta în rândul copiilor și adolescenților prin cea mai facilă, pentru ei, formă de manifestare artistică: ilustrația și banda desenată. De asemenea își propune promovarea jurnalismului și a lecturii folosind imaginea artistică ca punct de legătură transdisciplinară. ”Prin promovarea acestui experiment ne dorim dezvoltarea creativității tinerilor doritori să-și exprime ideile și sentimentele. Este evident că acest proiect trebuie coordonat și are nevoie de o direcție, o direcție ce o vrem încadrată neapărat în estetica mesajului vizual contemporan. Dorim ca la sfârșitul parcursului rezultatul să fie unul, evident, pozitiv și proiectul să devină un pol educativ pentru cei ce doresc să-și exprime în acest fel ideile. Cu toții suntem implicați și existăm în mediul virtual, cu toții observăm un avans mediatic al imaginii și al filmului în detrimentul cuvântului scris. Chiar dacă nu este un lucru ce dorim neapărat să-l încurajăm, totuși îl observăm și subliniem tendința care există astăzi. Așadar revista Ilustrația își propune să fie o revista a zilelor noastre în acord cu tendințele cultural-artistice dar promovând și păstrând perimetrul esteticii vizuale și al bunului gust”, a declarat prof. Radu Chința.

Alături de domnia sa, din colectivul de redacție mai fac parte distinși dascăli și oameni de cultură precum: Ioan Dan Bălan, Daciana Chința, Adina Claudia Iovan, Daniela Biriș, Elena Busuioc, Petronela Vali Slavu și (In Memoriam) Petru Birău.

Lansarea oficială a acestei reviste va fi însoțită, evident, și de un un mic recital de chitară susținut de tinerii Giulia&Stefy, un recital de poezie cu Eliza și o scurtă piesă de teatru a trupei VINERI 12.

Evenimentul este dublat și de reîntâlnirea, sub semnul cărții, cu scriitorul petrilean Ioan Dan Bălan, care-și va lansa, la rândul său, cu acest prilej, câteva din cele mai recente volume de carte, un bun prilej de a dialog, sub semnul artelor, cu iubitorii de literatură și, în general, de cultură, din Petrila și din toată Valea Jiului.

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită și binevenită.