Maratonul activităților dedicate zilei de 1 iunie 2022, Ziua Internațională a Copiilor, la Petrila

Ziua Copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin celor mici, de a inspira comunitatea și familia și de a aprecia și iubi copiii.

Din acest motiv, zeci de activități distractive au fost aduse în centrul atenției pentru toți copiii din orașul Petrila, acestea fiind organizate în toate școlile orașului, încă din ultima zi a lunii mai, în avanpremiera Zilei Copiilor. Jocuri de handbal, fotbal, badminton, tenis de masă, șah, cros, înot, biciclete, role sau activități creative, desen pe asfalt, artă plastică, sunt câteva din concursurile la care copiii au putut participa și acestea au fost răsplătite cu numeroase premii cu sprijinul autorităților locale.

Implicați în acest maraton al copiilor, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, însoțit de viceprimarul orașului, Marius Heljiu, au oferit premiile din partea Consiliului Local participanților la activitățile organizate de ziua copiilor. „Astăzi ne-am bucurat alături de copiii din orașul nostru, oferindu-le timp de calitate și prilej de a fi împreună. De ziua lor, cei mici s-au bucurat de copilărie prin zeci de jocuri atractive, picturi, activități sportive și recreative, și am putut vedea inocență, puritate, iar la final au fost răsplătiți, cu sprijinul Consiliului Local, cu nenumărate premii. Prin astfel de activități încercăm să asigurăm copiilor un mediu armonios în care să crească și să se dezvolte pentru ca aceștia să își formeze un set de valori și un model de urmat pentru când vor fi la rândul lor adulți! Mulțumim tuturor profesorilor și educatorilor pentru implicare!” a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Primarul orașului Petrila invită, totodată, toți copiii preșcolari (Grădinițe) și cei din clasele primare (I – IV) să petreacă momente de neuitat alături de actorii Teatrului Dramatic Ion D. Sîrbu Petroșani care vor fi costumați în cele mai frumoase personaje de poveste, într-un alt eveniment deosebit pregătit pentru copii cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor! Evenimentul se va petrece joi, 2 Iunie 2022, începând cu ora 12.00 pe Stadionul Parângul din Petrila (Colonia Brăteanu – Lonea) unde copiii vor avea surpriza să întâlnească și să interacționeze cu minunatele personaje îndrăgite din poveștile copilăriei.

”La mulți ani tuturor copiilor și celor care au rămas cu suflet de copil! Să vă bucurați de toate minunile acestei lumi și să aveți o sărbătoare frumoasă!”, transmite Vasile Jurca, primarul orașului Petrila