Răsplata ”Micilor sanitari” de la Crucea Roșie Petroșani

O nouă ediție a concursului ”Micii Sanitari”, derulat de Filiala Petroșani a Societății Române de Cruce Roșie s-a încheiat, la finalul acestei săptămâni. La această competiție au luat parte elevi de la școlile primare și grădinițele din localitate, pregătiți în domeniul voluntariatului și acordării primului ajutor de-a lungul acestui an, de către profesorii lor coordonatori.

Președintele Filialei Petroșani a Crucii Roșii, prof. Cristina Maria Sîrbu spune că prestația micilor sanitari în acest concurs a fost una impresionantă. ”Cu toții ne-au impresionat, dând dovadă de multă perseverență, implicare, spirit competitiv si dorința de a ne arată cât de bine au înțeles ei tainele corpului uman. Micii Sanitari s-au prezentat bine pregătiți, iar noi, din cele 24 de echipaje înscrise, i-am ales ca și câștigători pe cei mai buni dintre cei buni dintre ei, dar felicitările noastre se îndreaptă către toți participanții”, a declarat prof. Cristina Maria Sîrbu

Câștigători ai ediției din acest an a concursului ”Micii sanitari” de la Petroșani sunt:

  • echipajul nivel I preșcolari Grupa mare B, condusă de Ilea Adela, de la Școala Gimnazială I. G. Duca Petroșani;
  • echipajul nivel II -clasa a II-a A, condusă de Haiduc Laura, Școala Gimnazială Nr.7 Petroșani;
  • echipajul nivel III clasa a III- a A, condusă de Oance Magdalena și Boltea Nicoleta, de la Școala Gimnazială Avram Stanca Petroșani.

Reușita acestui concurs a fost posibilă, desigur, și datorită cadrelor didactice care s-au implicat și au știut cum să le dezvolte copiilor calitățile, cum să le antreneze motivația și ambiția pentru fiecare acest domeniu în care informațiile și acțiunile învățate constituie mai mult decât un surplus de cunoștințe de cultură generală.

Așa cum este firesc să se întâmple la finalul oricărui concurs, la finalul întrecerilor, micii sanitari au fost răsplătiți cu premii oferite de organizatori, cu sprijinul sponsorilor din acest an: Primăria Municipiului Petroșani, societatea comercială Classima Petroșani și omul de afaceri Adrian Rus.