Soluții de finanțare pentru afaceri oferite de CAR Unirea Petroșani

Casa de Ajutor Reciproc Unirea Petroșani aduce în atenția membrilor săi cu spirit antreprenorial o nouă soluție de finanțare pentru deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri.

După cum explică președintele CAR Unirea Petroșani, dr.ec. Rodica Costandoiu, este vorba despre împrumuturile care pot fi accesate în cadrul Programului pentru ocuparea forței de munca și inovare socială (EaSI), un instrument de finanțare la nivel european, gestionat direct de către Comisia Europeana, menit să sprijine ocuparea forței de muncă, politica socială și facilitarea accesului la microfinanțtare pentru companii aflate atât în faza de start-up sau în faza de dezvoltare. ”Pentru microintreprinderile care întâmpina dificultăţi în accesarea serviciilor de finanțare tradiţionale, oferim posibilitatea de a accesa credite beneficiind de sprijinul instrumentelor financiare de garantare,  esențiale pentru a se putea dezvolta, sau pentru a se lansa în afaceri. Produsul nostru se bucură deja de un interes crescut din partea membrilor, care au accesat astfel de împrumuturi în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei”, a declarat dr.ec. Rodica Costandoiu, președintele CAR Unirea Petroșani.

În prezent, CAR Unirea Petroșani are în oferta sa de împrumuturi garantate EaSI următoarele oferte de finanțare:

  1. Business Start, prin care pot fi accesate împrumuturi de până la 50 000 de lei de către membrii CAR care doresc să înceapă o afacere. Destinația eligibilă a fondurilor este pentru finanțarea unor cheltuieli pentru înființarea unei firme.
  2. Împrumutul Agricol, prin care pot fi accesate fonduri de până la 70.000 de lei, de către membrii CAR care sunt producători agricoli individuali sau care vor să devină agricultori. Destinația eligibilă a fondurilor este pentru achiziționarea de terenuri, utilaje agricole, semințe sau alte necesități.
  3. Împrumutul pentru Dezvoltare, prin care pot fi accesate fonduri de până la 120.000 de lei, de către membrii CAR care sunt administratori de afaceri proprii, persoane fizice autorizate, liber profesioniști sau mici întreprinzători. Destinația eligibilă a fondurilor este pentru achiziționarea de mărfuri, materii prime, investiții pentru dezvoltarea afacerii, capitalizarea firmei sau alte necesități.

Consilierii financiari ai CAR Unirea acordă consultanță și sprijin GRATUIT în vederea întocmirii documentațiilor pentru accesarea acestei noi soluții de finanțare.

Detalii complete privind soluțiile de finanțare garantate EaSI puteți afla consultând pagina web: www.carunirea.ro sau la oricare din sediile CAR Unirea din Petroșani, Vulcan, Giroc, Oradea, Arad și Curtici.

”Dragi membrii, aplicaţi principiul O DATĂ ȘI BINE ! şi accesaţi împrumuturile generatoare de venituri, iar impactul asupra afacerii dumneavoastră și a mediului de afaceri va fi unul semnificativ. Garantat !”, a mai precizat dr. ec. Rodica Costandoiu, președintele CAR Unirea Petroșani.