Măsuri de sprijin pentru angajații din sectorul privat: Anunțul ministrului Muncii

Guvernul României urmează să ia o serie de decizii care va sprijini angajații din mediul privat, a transmis la postul de televiziune Antena 3,ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Este o măsură pe care deja am luat-o, ținând cont de ceea ce am spus în programul Sprijin pentru România și anume, acea majorare voluntară cu 200 RON, fără ca să fie taxați de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ţinând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creem o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație, nu tocmai fericită.”, a explicat Marius Budăi.
Întrebat de reporter dacă va rămâne sau nu la latitudinea angajatorilor din mediul privat, dacă vor crește sau nu salariile, ministrul a spus că este și interesul acestora să își păstreze angajații

„Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară până la o creștere a salariului minim, va acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură.”, a spus Budăi.

Ministrul a declarat că practic se vor adăuga aceşti bani la salariul de bază al angajaţilor:

„Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă.”

Ministrul Muncii a mai precizat că încă nu deţine o estimare cu privire la procentul angajatorilor privaţi care pot implementa măsurile anunţate, scrie antena3.ro

Sursa – ziarulunirea.ro