Bani pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița: Ce sumă vor primi fermierii români

Subvenția pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița va fi acordată și în acest an, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

”Suma de 640.000 lei este alocată pentru anul 2022, asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița”, precizează europarlamentarul Daniel Buda într-o informare către fermieri.

Valoarea ajutorului de minimis va fi de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimul 4 purcei/cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate să depășească suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual. Măsura se derulează din anul 2020.

Potrivit declarațiilor ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, prin această subvenție se urmărește încurajarea crescătorilor de animale de reproducție din rasele Bazna sau Mangalița, cu scopul creșterii efectivelor de scroafe de reproducție deținute de crescătorii de rase autohtone și implicit, creșterea producției de carde de porc din rasele românești. Prin măsurile de acest gen se aduce plus valoare produselor realizate de fermierii români, informează agro-tv.ro

Sursa: bugetul.ro