Ofertă academică generoasă pentru admiterea în noul an universitar de la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani a dat publicității cifra de școlarizare pentru noul an universitar 2022-2023 și calendarul înscrierii pentru prima sesiune de admitere din acest an.

Potrivit cifrelor prezentate de conducerea Universității din Petroșani, cei care doresc să devină studenți la cursurile de licență din cadrul celor trei Facultăți componente, au la dispoziție aproape 600 de locuri finanțate de la bugetul de stat la care se adaugă alte peste 600 de locuri cu taxă. Similar, pentru cei care doresc să urmeze cursurile de master la una din cele trei facultăți de la Universitatea din Petroșani, pentru concursul de admitere din acest an sunt disponibile peste 200 de locuri finanțate de la bugetul de stat, la care se adaugă alte peste 500 de locuri cu taxă.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin precizează că în oferta academică a acestei instituții de învățământ superior sunt prevăzute și pentru anul universitar 2022-2023 o serie de locuri speciale, atât la licență, cât și la masterat, destinate unor categorii speciale de candidați, respectiv pentru cei care fac parte din etnia rromă sau pentru absolvenții de liceu din mediul rural, pentru absolvenții din  sistemul de protecție socială și pentru cei proveniți din instituții de educație speciale. De asemenea, Universitatea din Petroșani are și în acest an o ofertă specială pentru studenții străini și românii de pretutindeni.

”Cred că oferta academică pe care o propunem pentru viitorul an universitar 2022-2023 este una generoasă, diversă și care răspunde atât unor specializări de tradiție pentru instituția noastră academică dar mai ales cerințelor de pe piața muncii în România și chiar dincolo de granițele acesteia. Pe lângă diversitatea specializărilor și numărul de locuri disponibile, Universitatea din Petroșani rămâne în continuare una care aplică taxele cele mai mici atât pentru înscriere și înmatriculare, cât și pentru plata taxei de studii, pentru cei care aleg o astfel de formă de școlarizare. Îi invit pe toți cei care doresc să devină studenți ai Universității din Petroșani să facă acest pas cu toată încrederea și convingerea că aceasta este o alegere potrivită, lucru de care de altfel se vor convinge încă din primele zile din viața de student și, mai apoi, după absolvire”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Oferta completă a specializărilor și locurilor disponibile la Universitatea din Petroșani, atât pentru studiile de licență cât și pentru cele de masterat, este disponibilă în afișele atașate acestui articol și pot fi consultate, de asemenea, pe pagina web a Universității din Petroșani (www.upet.ro) la secțiunea Admitere.

Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 4-21 iulie 2022 (pentru studiile de licență) respectiv 4-15 iulie 2022 (pentru master), depunerea documentelor fiind efectuată on-line, pe platforma admitere.upet.ro. Candidații care nu dispun de mijloacele tehnice necesare se pot prezenta la sediul Facultății dorite, unde se pot înscrie online, beneficiind de suport tehnic, în perioada de înscriere, de luni până vineri, orele 8,30-15,00 și sâmbăta, între orele 8.30-12,00.

Toate informațiile privind documentele necesare pentru admitere sunt disponibile on-line pe pagina web a Universității din Petroșani.