Dr.ing. Ion Vânătoru, cercetător de excepție al INCD INSEMEX Petroșani, a trecut la cele veșnice

Colectivul INSEMEX Petroșani anunță cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice duminică, 19 iunie 2022, a celui care a fost dr. ing. Ion VÂNĂTORU, o personalitate marcantă a comunității științifice din Valea Jiului, un exemplu de profesionalism și un cercetător de excepție în domeniul protecției la explozie, dar și un apreciat coleg și prieten al acestei echipe.

Ion Vânătoru s-a născut la data de 20 septembrie 1935 în localitatea Peștișani, Judeţul Gorj, finalizând studiile primare și gimnaziale pe plaiurile natale. În anul 1953 a absolvit școala de electromecanici din Craiova, obținând diploma de tehnician, fiind încadrat în câmpul muncii ca electrician la Mina Aninoasa din Valea Jiului, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 1954.

De profesie inginer electromecanic, absolvent al Institutului de Mine Petroșani în anul 1959, Ion Vânătoru a desfășurat cea mai mare parte a activității sale profesionale în cadrul INSEMEX Petroșani (sub diferitele denumiri sub care institutul a funcționat de-a lungul timpului).

Cercetător științific gradul I și Șef al laboratorului de Electrosecuritate, Dr. ing. Ion Vânătoru și-a desfășurat munca de cercetare științifică în cadrul institutului de cercetare din Petroșani începând cu luna ianuarie a anului 1966 și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!