România are cea mai mare piscină naturală din Europa de Est, unde turiștii pot mânca, se distra și relaxa. Zone și facilități

Un proiect inovator s-a concretizat în 2021 în Maramureș, la 10 kilometri de Baia Mare, în localitatea Cicârlău. Este vorba de cea mai mare piscină naturală din Europa de Est și a 7-a cea mai mare piscină amenajata din lume, conform Wikipedia.

Cu o suprafață de 18.000 metri pătrați, piscina naturală din centrul parcului recreațional Peninsula, surclasează piscina naturală Freibad Weyermannshaus din Bern, Elveția, care are o suprafață de 16.000 de metri pătrați.

Fenomenul de piscină naturală are un trend ascendent, deși cele mai multe proiecte de acest gen sunt reduse ca și suprafață a luciului de apă sau ca accesibilitate pentru public.

Parcul Peninsula – relaxare, sustenabilitate, respect pentru mediu și pentru oameni

Pe lângă piscina naturală de 18.000 metri pătrați, Peninsula pune la dispoziția oaspetilor o zonă generoasă de relaxare: food court cu capacitate de 100 de locuri, beach bar, 200 de șezlonguri oferite gratuit, zonă de hamace și bean bag-uri pentru relaxare și odihnă, zone cu umbră, zone de plajă, vestiare și dușuri, terenuri de volei pe nisip, zone pentru clase de yoga și pilates, zonă de joacă pentru copii și o zonă cu scenă pentru concerte.

Misiunea noastră este de a pune la îndemâna tuturor un spațiu ideal pentru evadarea din cotidian, o sumă de experiențe care să ne aducă mai aproape de natură și mai aproape unii de alții. Ne dorim să creăm o comunitate de oameni care să adere la aceleași valori: curiozitate, curaj, sustenabilitate, inovare și experiențe pozitive.

Promovăm un mod nou, sustenabil, autentic și netradițional de a face baie în piscină și sperăm să ne bucurăm de sprijinul total al comunității și al autorităților locale. În vremurile pe care le trăim este o nevoie tot mai mare pentru astfel de proiecte sustenabile, locuri amenajate cu grijă față de natura înconjurătoare și față de oameni.

Zone și facilități

Sun & Swim

Pool Area/ Green Beach/ Swimming Lanes/Kneipp Circuit

Meet & Eat

Restaurants / Coffee / Food Trucks / Terrace With Dining Area

Fit & Fun Area

Beach volley/ Badminton/Fitness

The Dome

Beach bar/ Belle view/ Panorama/ Refresh bars/ Music

Lazy Lounge

Hammock Area/Bean Bag Area/Sun Shade Sails

Kids Zone

Natural Montessori Playground

Sound Garden

Scenă/ Concerte/ Shows/ Clase

Vă așteptăm cu drag!

Echipa Peninsula

Sursa – ziarulunirea.ro