Durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene va constitui vechime în muncă: Legea a trecut de Camera Deputaţilor

Proiectul legislativ care prevede ca durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene să constituie, la fel ca în cazul primarilor, vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite, a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor. Propunerea legislativă completează în acest sens Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ. Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul este decizional.

„Durata mandatului viceprimarului constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite”, prevede proiectul.

De asemenea, „durata mandatului preşedintelui şi al vicepreşedinţilor consiliului judeţean constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite”.

Potrivit expunerii de motive, proiectul este necesar pentru ca viceprimarul, precum şi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean să beneficieze de aceleaşi drepturi cu primarul pentru „asigurarea echilibrului de reglementare şi un tratament egal”.

Deputaţii au respins un amendament al USR privind abrogarea articolelor referitoare la acordarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Sursa – ziarulunirea.ro