PSD Lupeni la ora ”marii împăcări” (și) cu Cristina Ciucu

Apreciat dascăl la Catedra de Limba și Literatura Română a Liceului Tehnologic din municipiul Lupeni, prof. Cristina Ciucu este cunoscută și pentru implicarea sa în viața politică și socială a comunității locale din această localitate a Văii Jiului.

De asemenea, este arhicunoscut faptul că ani de-a rândul aceasta a fost unul dintre pilonii opoziției locale și una din vocile cele mai ascuțite atunci când a fost vorba despre criticarea PSD și a conducerii organizației din Lupeni a social-democraților.

Lucrurile par să fi cunoscut și cazul acesteia o schimbare radicală de optică, o dovadă certă fiind chiar imaginea pe care aceasta a postat-o în aceste zile pe propria sa pagină de socializare, o fotografie în compania senatorului Cristian Resmeriță, liderul social-democraților din Lupeni. Dacă în urmă cu câțiva ani, o astfel de fotografie ar fi fost de neimaginat, iată că acum chiar Cristina Ciucu este cea care o distribuie, cu explicația ”Marea împăcare cu PSD-ul!” însoțită de urarea adresată primarului municipiului Lupeni, social-democratul Lucian Resmeriță, căreia Cristina Ciucu îi urează, cu prilejul zilei de naștere: ”La mulți ani, Lucian Resmeriță!”.

Desigur că această ”împăcare” politică nu poate decât să ne ducă cu gândul la faptul că liderul PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță își continuă, în mod abil, politica de deschidere față de personalitățile publice locale și atragerea în echipa sa politică a oamenilor valoroși din comunitatea locală a municipiului Lupeni, chiar dacă aceștia au făcut parte, la un moment dat, din tabere politice total opuse. Fie, poate Cristina Ciucu este încă unul dintre oamenii care s-au convins de atitudinea și implicarea fraților Cristian și Lucian Resmeriță în politica și administrarea eficientă a municipiului Lupeni, oraș care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fără precedent.

Cert este că prof. Cristina Ciucu nu este primul om politic din opoziția locală care înclină balanța în mod apreciativ asupra echipei social-democraților din localitate, echipă politică în care au venit de-a lungul timpului Marcel Rad (fost președinte al PD Lupeni), Mihaela Maxim (fost lider în PNL Lupeni) sau, de curând, Constantin Fulga ș.a.m.d. Cât de solidă va fi ”împăcarea” Cristinei Ciucu cu PSD și frații Resmeriță rămâne însă de văzut.