Panouri informative noi la obiectivele turistice din Uricani

Orașul Uricani este nu doar una dintre principalele porți de intrare în Parcul Național Retezat, ci și localitatea în arealul căreia se regăsesc zeci de obiective și de trasee turistice deosebit de atractive, îndeosebi pentru iubitorii de natură și de tradiții etnofolclorice. Toate acestea au condus la finalizarea cu succes, încă de anul trecut, a dosarului de candidatură al Uricaniului la statutul de oraș stațiune turistică de interes local.

Grație eforturilor conjugate ale Primăriei și Consiliului local al orașului Uricani și CNIPT Uricani, toate destinațiile turistice de pe raza orașului Uricani sunt acum la îndemâna turiștilor, care pot afla, pe de o parte, ce au de văzut în noua stațiune turistică din Valea Jiului, apelând la recomandările celor de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Uricani, situat chiar la intrarea în zona urbană a localității, iar pe de altă parte, pot găsi cele mai atractive trasee turistice din panourile de promovare și din indicatoarele de marcaj turistic noi nouțe, care au fost amplasate în această perioadă în arealul fiecărui obiectiv turistic din Uricani.

”Încercăm să facem tot ceea ce trebuie și ceea ce depinde de noi pentru ca potențialul turistic incontestabil al orașului Uricani să fie cunoscut și descoperit de turiștii care ne vizitează. În această perioadă, turiștii iubitori de natură care vin la noi vor rămâne cu impresii de neuitat, vizitând acest colţ de ţară. Creasta munţilor Vâlcan, vârfurile munţilor Retezat – Peleaga, Păpuşa sau Custura, circurile glaciare din Căldarea Bucurei, circul glaciar Găuroane din Retezatul mic, cheile, cascadele, peşterile, flora şi fauna sunt tot atâtea obiective de o frumusețe rară, iar locuitorii zonei, momârlanii, acei oameni duri, căliţi pe crestele munţilor şi în adâncul pădurilor, sunt mereu gazde bune şi primitoare, care te vor face să îţi aminteşti cu plăcere de minunatele clipe petrecute în aceste locuri. În plus, împreună cu cei la CNIPT Uricani, pe care-i felicit și cărora le mulțumesc, cele mai multe din obiectivele și traseele turistice de pe raza orașului Uricani au fost marcate corespunzător, atât în ceea ce privește instalarea de panouri informative, cât și în ceea ce privește amenajarea și marcarea traseelor, astfel încât turiștii să le poată vizita în siguranță”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta spune că și în perioada următoare, administrația locală de la Uricani va căuta soluții pentru a pune în valoare tot ceea ce ține de oportunitățile de dezvoltare turistică a localității, astfel încât potențialul turistic al noului oraș-stațiune din Valea Jiului să fie valorificat la maxim, cu consecințe benefice pentru comunitatea locală și pentru toată Valea Jiului.

În același timp însă, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu transmite tuturor rugămintea de a respecta și proteja locurile cu impact turistic din orașul Uricani, de a nu abandona deșeuri și de a nu distruge panourile informative, așa cum din păcate au fost deja semnalate o serie de acte regretabile de vandalism.