Tichete de vacanță 2022: Ce poți plăti cu acestea, în afară de sejururi

Angajații de la stat și unii salariații de la privat vor primi în 2022 de la stat tichetele de vacanță. O particularitate a anului 2022 este faptul că și angajații privați vor putea primi aceste tichete. Pe de altă parte, dacă vă întrebați ce poți plăti cu tichetele de vacanță în 2022, răspunsul îl aflați citind mai departe. Sunt puțini românii care știu acest detaliu major, și care vă poate fi de ajutor.Ce poți plăti cu tichetele de vacanță în 2022, în afară de sejururi

Ministerul Finanțelor anunța, undeva prin mai, că și în acest an vor fi elibarete tichetele de vacanță și că suma va rămâne neschimbată. În ultimii ani valoarea acestor tichete a fost de 1.450 de lei, fiind emise pentru angajații bugetari

Începând cu acest an vor putea beneficia de tichetele de vacanță ți angajații din privat, în anumite condiții.

O altă particularitate, care expiră pe 30 iunie 2022, a fost că voucherele emise între 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, încă mai pot fi folosite. Anunțul era făcut tot de Ministerul Finanțelor.

Dar, deși tichetele de vacanță sunt aproximativ la fel ca și cele de masă, există diferențe între cele două. Vouchere de vacanță sunt destinate doar sejururilor pe litoralul românesc sau în stațiunile montane și serviciilor aferente.

Forma în care primește un angajat voucherele este, fie tipărite, fie pe baza cardurilor emise de autorități. Sumele de pe aceste tichete sunt destinate, așa cum spuneam, doar pentru sejururi sau pentru alte mini-vacanțe.

Condiția primordială este ca aceste vouchere să fie folosite prin intermediul agențiilor de turism, sau direct la destinație, în cazul în care unitățile acceptă tichetele de vacanță.

În afară de plata unui sejur, aceste tichete de vacanță mai pot fi folosite și pentru alte servicii, precum serviciile de masă, și servicii de agrement:

„Un alt lucru extrem de important de știut este că agenția de turism poate îngloba în vacanța sau minivacanța noastră nu doar cazare. Pot achita servicii de masă, și servicii de agrement de genul intrare la cetatea Râșnov. Se pot achita și la vizita la castelul lui Dracula, bilet de avion Constanța – Cluj, de exemplu, adică transport.

Sau croazieră de o zi în Delta Dunării, fără cazare. Putem avea parte de croazieră, de prânz pescăresc, de vizită la cetatea Histria. Sau bilet la Seară Dobrogeană sau la Nerversea, ori Untold sau la orice alt eveniment.

Agenția de turism compune acest pachet și numai la agenție putem, practic, să introducem toate aceste servicii pe care, da, le putem achita cu vouchere de vacanță“, a explicat Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, conform Impact.ro.

Sursa: playtech.ro