Roboți realizați la Universitatea din Petroșani, apreciați la Techsylvania 2022

Universitatea din Petroșani a participat în perioada 28-29 iunie 2022 la Conferința Techsylvania 2022 de la Cluj, unde a prezentat 5 proiecte ale echipei de cercetători formată din studenți și profesori, în secțiunea StartUp Alley.

Este vorba despre o serie de proiecte de automatică și robotică, realizate de studenții Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani, proiecte intitulate: SmartBuggy, BCalm, Xware, HuggyBear și JaggyCart. Acestea au fost deosebit de apreciate, iar demonstrațiile de robotică ale echipei de la Universitatea din Petroșani s-a bucurat de atenție din partea participanților la Conferința internațională de cercetare Techsylvania de la Cluj Napoca, eveniment care a avut loc la finalul lunii iunie.

Dezvoltarea proiectelor sus-menționate a fost realizată de o echipă a Universității din Petroșani formată din studenții Andrei Berceanu, Evelina Ogorodnic, Alexandra Popescu, Alexandru Costinaș, Andrei Pastor, Iulia Vurdea împreună cu doctoranzii Leonard Olar și Răzvan Mărcuș și șef lucr.dr.ing. Marius Rîșteiu și coordonată de prof.univ.habil.dr.ing. Monica Leba și prof. univ.habil.dr.ing. Andreea Ionică.