40.000 de euro pentru românii care vor propriul business: Care sunt condițiile de accesare a fondurilor

Programul Start-up Nation 2022 este pe punctul de lansare.2.600 de beneficiari se vor bucura, anul acesta, de câte 40.000 de euro nerambursabili, bani cu ajutorul cărora să-și finanțeze visul cel mare de a avea propriul business.Ce trebuie să știi, ca să pui mâna pe 40.000 de euro de la stat, bani pe care nu-i dai înapoi niciodată

Dacă te interesează această sursă de finanțare, trebuie să știi că autoritățile au publicat în Monitorul Oficial Ghidul final al programului.

Cea mai importantă informație, care vine în premieră anul acesta, este aceea că nu ai nevoie de un plan de afaceri! Practic, e mai simplu ca niciodată să pui mâna pe bani!

„Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înființate, în condițiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile vor fi finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

-Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

-Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului”, transmit autoritățile.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a parcurge pașii necesari finanțării, trebuie să știi că echipa Smis® a lansat Startuply®. Este o aplicație web care îți permite scrierea proiectului, chiar de la tine de acasă, într-o manieră ușor de realizat, chiar dacă nu lucrezi în domeniul financiar. Totul e foarte intuitiv. Echipa transmite că, datorită aplicației, poți să îți configurezi proiectul, analizezi eligibilitatea companiei și punctajul estimat, în mod gratuit!

În acest moment, peste 17.000 de IMM-uri se folosesc de serviciile smis.ro, poate reprezintă o mână de ajutor și pentru tine, conform playtech.ro

Sursa: bugetul.ro