La Vulcan, încep lucrările de asfaltare a străzilor din Colonia de Jos

Locuitorii din Colonia de Jos, unul din  cele mai vechi cartiere ale municipiului Vulcan, au primit joi, 14 iulie 2022, o veste mare: aceea că, în sfârșit, atât de mult promisele lucrări de asfaltare, în premieră, a străzilor din întregul cartier, vor începe în această vară.

Vestea le-a fost dată oamenilor chiar de către primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, după ce, împreună cu echipa tehnică și de proiect din cadrul Primăriei, acesta a predat amplasamentul constructorului desemnat pentru execuția acestei investiții majore pentru municipalitatea vulcăneană. ”Așa cum am promis oamenilor din Colonia de Jos încă de la preluarea mandatului meu de primar, toate străzile din acest cartier al municipiului Vulcan vor fi asfaltate. Știți că avem în vedere acest proiect de mai mulți ani, însă procedurile de obținere a finanțării și, mai apoi, cele de organizare a licitației pentru execuție au durat destul de mult. A trebuit să așteptăm și finalizarea lucrărilor la introducerea canalizării, care au fost programate aici de către Apa Serv. Mai apoi ne-a fost greu să găsim un constructor, în condițiile în care prețurile la materii prime și materialele de construcții au crescut foarte mult, astfel încât a trebuit să așteptăm deciziile de ordin legislativ prin care să putem aduce corecții la valoarea contractului dar și găsim resursele necesare pentru acestea, dar într-un final, iată că am ajuns la punctul de a preda amplasamentul constructorului, care în zilele următoare va face aici organizarea de șantier și, în cel mai scurt timp, vor începe lucrările de asfaltare, în care sunt cuprinse toate străzile din Colonia de Jos”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Odată cu implementarea acestui proiect va fi reabilitată infrastructura rutieră din cartierul „Colonia de Jos”, respectiv arterele: Ghe. Barițiu, 22 Decembrie, Teiului, T. Vladimirescu, Independenței, Florilor, Barierei, Andrei Mureșanu, Libertății, respectiv Jiului.Lucrările constau în realizarea de îmbrăcăminte bituminoasă, montare borduri, realizarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere, respectiv realizarea de lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale. Străzile ce urmează să fie reabilitate au o lungime totală de aproape 2 km și o suprafață totală de peste 11.000 mp”, explică primarul Cristian Merișanu.

Proiectul, al cărui contract de finanțare a fost semnat deja de acum mai bine de doi ani la ADR Vest, ca parte a investițiilor cuprinse în programul GAL Vulcan, este finanțat cu fonduri europene nerambursabile, prin Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii. Lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Colonia de Jos vor fi executate de prestigioasa companie de construcții civile și industriale din Valea Jiului, Zona D SRL Petroșani.

La predarea amplasamentului de către administrația locală către constructor a fost prezent și senatorul social-democrat Cristian Resmeriță, care s-a declarat mulțumit de faptul că primarul Vulcanului își onorează prin fapte promisiunile făcute cetățenilor din această localitate. ”Măsura activităților noastre politice este, peste tot în Valea Jiului, demonstrată prin fapte, prin felul în care primarii social-democrați înțeleg să facă o administrație bazată pe nevoile și așteptările cetățenilor. Mă bucur că și primarul Cristian Merișanu merge pe un astfel de drum la Vulcan și că, în ciuda dificultăților acestor vremuri, demonstrează prin fapte că își onorează promisiunile făcute locuitorilor acestui municipiu. În scurt timp, Colonia de Jos va avea străzi asfaltate, în cartierul Micro 3B s-au asfaltat toate străzile, în zona Crividia-Dealu Babii drumul a fost complet asfaltat. Toate acestea sunt fapte care onorează administrația condusă de colegul nostru Cristian Merișanu. Sunt convins că vor urma și alte proiecte necesare pentru modernizarea infrastructurii din localitate, cerute și așteptate de cetățeni și-i asigur pe aceștia că voi fi alături de primarul Cristian Merișanu, în realizarea acestora”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al Organizației județene a PSD Hunedoara.

Proiectul privind modernizarea străzilor din Colonia de Jos va facilita accesul autovehiculelor în acest cartier și va asigura accesibilitatea comunității din cartier, formată din circa 550 de persoane, la zona civică a orașului și crearea unui trai decent și mai sigur pentru membrii acestui vechi cartier al municipiului Vulcan. Primarul Cristian Merișanu dă asigurări că administrația publică locală de la Vulcan are în pregătire și alte proiecte prin care să poată fi atrase fondurile necesare pentru modernizarea infrastructurii, astfel încât, într-un orizont de timp cât mai scurt posibil, toate străzile de pământ de pe raza municipiului să fie asfaltate.