Au început lucrările la construcția Bazinului didactic pentru înot de la Lupeni

Pasionații de natație din Valea Jiului, îndeosebi copiii și tinerii din municipiul Lupeni, vor avea anul viitor, cam pe vremea asta, încă o soluție pentru a desluși tainele acestui frumos sport. Asta deoarece la Lupeni, în următoarele 12 luni va fi construit noul Bazin didactic de înot pentru realizarea căruia autoritățile publice locale din municipiul Lupeni au obținut finanțarea necesară de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Lucrările la construcția viitorului Bazin didactic de înot de la Lupeni au început deja, iar primarul municipiului Lupeni a fost prezent, zilele acestea, pe șantierul deschis în zona de agrement Braia, acolo unde este amplasată viitoarea construcție. Viitorul bazin de înot de la Lupeni va fi construit în zona Agrement, în vecinătatea stației de plecare a telegondolei către stațiunea turistică Straja, pe un teren în suprafață de 15.430 mp pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni.

”Am demarat acest proiect în anul 2019 când Primăria municipiului Lupeni a depus diligențele necesare pentru includerea noastră în Programul Național de construire a Bazinelor didactice pentru înot, derulat prin CNI și mă bucur că am reușit, în sfârșit, să ajungem la etapa de construcție efectivă a acestui obiectiv. Le doresc succes muncitorilor de la firma care execută acest nou proiect de investiții pe raza municipiului Lupeni și îmi doresc ca lucrările să se desfășoare conform contractului, astfel încât în vara anului viitor să putem da în folosință acest obiectiv. Cred că un astfel de bazin de înot este pe cât de necesar, pe atât de util pentru copiii din municipiul Lupeni, care vor avea astfel posibilitatea să învețe să înoate, investiția fiind însă una la fel de utilă pentru toți cei care doresc să practice acest sport, fie la nivel competițional, fie doar pentru relaxare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei. Obiectivul urmează să fie construit prin intermediul finanțării asigurate de CNI, însă și autorităților locale din municipiul Lupeni le revine obligația de a asigura finanțarea unor cheltuieli necesare pentru racordurile la utilități, dar și cheltuielile pentru administrarea ulterioară a acestui obiectiv.