Covor nou de asfalt pe drumul județean din stațiunea turistică Straja Lupeni

Potrivit asigurărilor date de Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, Valea Jiului este permanent o prioritate pentru Consiliul județean Hunedoara. ”În acest context, cred că drumurile județene către zonele turistice din această regiune trebuie să fie impecabile și de aceea, împreună cu președintele Laurențiu Nistor și întreaga echipă de la CJH luăm măsuri în această direcție. Dacă anul trecut, drumul județean către masivul Parâng a fost ținta noastră principală, anul acesta avem în vedere drumul din Straja”, spune Costel Avram.

În aceste zile, pe întregul sector de drum județean din Straja au loc lucrări de plombări, burdușiri, frezări și turnare de covor asfaltic”De anul acesta, am preluat în administrare și tronsonul din partea superioară, de la stația de întoarcere a telegondolei până la capăt, în zona parcărilor de la fosta cabană Straja. Acesta tronson de drum era destul de degradat și am luat decizia de a-l reabilita integral, prin turnarea unui nou covor de asfalt”, a mai spus Costel Avram.

Acesta arată că, la finalul lucrărilor pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Straja, turiștii vor avea acces în stațiunea Straja pe un drum ”ca-n palmă”, pregătit corespunzător și pentru evenimentele sportive de anvergură ce vor avea loc aici în luna august: Concursul de Automobilism de Viteză în Coastă, precedat de concursul de skate-board Transilvania Downhill.

În același timp, Costel Avram spune că va urma, în curând, și o altă investiție importantă, prin care CJH își propune să pună în valoare unul dintre drumurile istorice care legau Transilvania de Țara Românească, așa-numitul ”Drum al Poștalioanelor” pe care, de asemenea, Consiliul județean Hunedoara îl are în administrare. ”Dezvoltăm turismul hunedorean și în Valea Jiului, asigurând infrastructură de secol XXI pentru drumurile județene spre și din stațiunile montane”, a conchis Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.