Competiție de ciclism în Ținutul Momârlanilor

Asociația județeană de Ciclism Hunedoara, CS Făerag și Comexim R SRL sunt parteneri în organizarea ediției din acest an a Turului Ciclist al Văii Jiului, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție. Acesta se va desfășura în zilele de  23 și 24 iulie 2022 sub sigla ”Turul ciclist al Văii Jiului – Ținutul Momârlanilor”, cu sprijinul Primăriilor din municipiile Lupeni și Vulcan. Parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură sunt, totodată, și: DJST Hunedoara, DGAMPT Hunedoara, SN Cruce Roșie, A.S. Retezat, Cabana Montana.

Evenimentul sportiv se derulează sub egida Federației Române de Ciclism, pe mai multe categorii de concurs și de participare. Astfel, pe data de 23 iulie 2022, cu începere de la ora 11:00 este programată proba de contratimp CTI, care se va desfășura pe un traseu de șosea, în cățărare, pe DJ 644A Lupeni-Straja, pe o lungime de 7 km între stația de îmbarcare a telegondolei (zona de agrement Brăița) și Cabana Edelweiss din stațiunea Straja. Pentru data de 24 iulie 2022, cu începere de la ora 11,00 și start de la Cabana Cheile Buții, este programată proba de fond, pe un traseu de 94 de km care se desfășoară pe un circuit de șosea, pe următorul traseu: Complexul turistic Cheile Butii, DN 66A, Campul lui Neag, Valea de Brazi, Uricani-Str. Revolutiei, Str. Republicii, DN 66A, Barbateni, Lupeni-Str. Revolutiei, DN 66A, Paroseni, DN 66A, Str. Mihai Viteazul, Aleea Muncii, DN 66A, Iscroni, DN 66, Petrosani-Str. 1 Decembrie 1918, Str. Mihai Viteazul, DN 66, DN 7A, DJ 709H, Lonea-Str. Parcului, Str, Auselului, Str. Republicii, DJ 709H, Petrila, Str. Republicii, DN 66, Banita, Pasul Merisor, DJ 666, Merisor, Pasul Dealul Babii, Dealu Babii, DJ 666, Vulcan-Str. Decebal, DJ 664, Pasul Vulcan.

Potrivit organizatorilor, distanțele parcurse sunt diferite în funcție de categoria de vârstă a competitorilor. Festivitatea de premiere va avea loc pe terasa Cabanei Montana din stațiunea Straja Lupeni.

Detalii complete despre acest eveniment, privind condițiile de participare la concurs, puteți afla accesând linkul: https://ajchd.ro/wp-content/uploads/2022/02/Ghid-TVJ-TM-1.pdf

De asemenea, pentru cei mai mici dintre iubitorii de ciclism, în 24 iulie 2022 este programată și o altă competiție sub egida Asociației Județene de Ciclism Hunedoara, în municipiul Vulcan. Este vorba despre Campionatul Județean de Ciclism-Șosea Pentru Copii ”Vin cicliștii”, eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Vulcan, începând cu ora 11,00. Competiția este deschisă participanților care sunt născuți, locuiesc sau fac parte dintr-un club sportiv de ciclism din județul Hunedoara. Categoriile de vârstă ale competiției sunt cele stabilite de Federația Română de Ciclism pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Asociația Județeană de Ciclism Hunedoara (AJCHD) este înființată, înscrisă în Registrul Sportiv (CIS) și afiliată Federației Române de Ciclism din anul 2018. Obiectivele direcționale sunt de promovare a ciclismului și a județului Hunedoara. Conceptul prin care se realizează obiectivele este organizarea, la nivel județean, a Campionatului și Cupei pentru seniori și copii. Președintele AJCHD este Ioan Omota.