Noi ajutoare pentru HoReCa: Guvernul ar putea veni cu sume concrete la a doua rectificarea bugetară

George Agafiţei, consilier de stat în Guvern, a declarat, luni, la o dezbatere organizată de Alianţa pentru Turism că schema de ajutor HoReCa 2 va fi luată în discuţie la rectificarea bugetară din august, iar la următoarea rectificare s-ar putea veni cu o propunere concretă pe nişte sume.„Ştiu că un subiect destul de fierbinte pentru dumneavoastră este HoReCa. Ce pot să vă spun este că se ia în discuţie pentru rectificarea bugetară din luna august pentru a se vedea liniile de finanţare posibile, urmând ca la următoarea rectificare bugetară poate să venim chiar cu propunere concretă pe nişte sume”, le-a transmis Agafiţei participanţilor la dezbatere.

El a subliniat, totodată, că a fost reglementat cadrul legislativ pentru OMD-uri (Organizaţii de Management al Turismului) prin OUG 86/2022 şi şi-a exprimat speranţa ca această formă a parteneriatului public-privat să fie una care aduce beneficii României şi care contribuie la dezvoltarea destinaţiilor turistice pe termen lung.

„Obiectivul tuturor acestor construcţii va fi atragerea atât a turiştilor români, cât şi a celor străini. Evident, responsabilitatea pentru atragerea acestor turişti revine şi Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi autorităţilor locale şi partenerilor privaţi. La nivelul de aplicare a principiilor OMD-urilor, Consiliul de Brand Turistic Naţional constituit anul acesta poate reprezenta modelul de bune practici ce a arătat că dialogul constant al tuturor factorilor de decizie reprezintă singura soluţie pentru o strategie şi un plan de acţiuni sustenabil. În calitate de reprezentant al prim-ministrului Nicolae Ciucă vă asigur de susţinerea întregului act guvernamental în dezvoltare a turismului românesc şi pe această cale putem vedea deja îmbunătăţiri privind simplificarea procedurii legale de angajare a străinilor în ţara noastră, dar şi un real dialog permanent privind măsurile de sprijin pentru antreprenorii români în turism”, a mai spus consilierul de stat, transmite Agerpres.

Sursa: dcbusiness.ro