ALERTĂ METEO: COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNI în HUNEDOARA și alte județe, până joi. Averse, descărcări electrice și izolat grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 10 august, o avertizare cod galben și portocaliu de furtuni, valabilă până joi.

 COD GALBEN

În Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp.

  COD PORTOCALIU

În cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Sursa – ziarulunirea.ro