Investiții în derulare pentru modernizarea campusului universitar de la Petroșani

La Universitatea din Petroșani, cu toate că este perioada vacanței de vară pentru studenți și cadre le universitare, continuă în ritm altert lucrările de investiții în modernizarea campusului universitar. Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că o parte din efectele acestor investiții sunt deja vizibile, iar acesta speră ca până la toamnă, atunci când studenții vor reveni aici, aceștia să găsească un campus universitar cu dorări specifice noi și utile.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, cele mai importante lucrări care au loc în prezent sunt realizate din fonduri europene atrase în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. ”Proiectul nostru vizează, în primul rând, modernizarea clădirii corpului C al Universității, atât în ceea ce privește reabilitarea estetică a clădirii și creșterea eficienței energetice a acestia, cât și în ceea ce privește modernizarea și dotarea cu echipamente specifice a laboratoarelor. Este vorba despre un proiect amplu, complex, la finalizarea căruia vom putea pune la dispoziția studenților noștri și a a cadrelor didactice o infrastructură educațională modernă, de actualitate și toate condițiile necesare desfășurării activităților didactice”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

În plus, pe parcursul verii au fost deja făcute o serie de investiții care vizează și modernizarea altor zone din campusul universitar, cum este spre exemplu parcarea studenților, a cărei structură a fost finalizată, inslusiv prin turnarea de covor asfaltic. De asemenea, în zona Bibliotecii univeristare se lucrează, în prezent, pentru construirea unui amfiteatru în aer liber pentru studenți, unde vor putea fi organizate de asemenea și o serie de evenimente.

Rectorul Universitățuii din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin dă asigurări că pe perioada verii vor fi efectuate și lucrări de igienizare a tuturor spațiilor din cadrul instituției, de la săli de clase, amfiteatre, laboratoare, ateliere și săli de sport, până la căminele studențești.

Universitatea din Petroșani dispune de unul dintre cele mai frumoase campusuri universitare din România, acesta fiind amplasat într-un parc natural de circa zece ha, în imediata vecinătate a centrului municipiului Petroșani şi cuprinde 22 corpuri de clădiri. Activitatea didactică şi de cercetare se desfăşoară în şase corpuri de clădiri care includ amfiteatre, laboratoare, săli de seminarii, sală de sport și terenuri de sport. Complexul mai cuprinde biblioteca, tipografia, baza sportivă, precum şi cinci cămine şi un restaurant studenţesc.