Noi ajutoare pentru românii afectați de scumpirile actuale: Anunțul ministrului Muncii

Guvernul pregătește noi ajutoare pentru cetățenii din România, afectați de scumpirile actuale, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Într-un interviu acordat postului de televiziune România TV, Marius Budăi a precizat că noile ajutoare sociale nu îi vor viza doar pe pensionarii cu venituri mici, deoarece majoritatea românilor sunt afectați de valul scumpirilor, nu doar vârstnicii.

În același timp, ministrul Muncii a subliniat că, deocamdată, nu poate dezvălui ce pregătesc oficialii români, dar a promis că va reveni în scurt timp cu detalii despre proiectele la care se lucrează în cadrul ministerului pe care îl conduce.

„Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată. Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa.

Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic. Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate. Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a declarat duminică Marius Budăi.

„Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070″, a precizat social-democratul.

Sursa: dcbusiness.ro