Când vine iarna 2022-2023 și când va cădea prima zăpadă?

Meteorologii au anunțat când vine iarna în România în 2022-2023, dar și când va cădea prima zăpadă. Temperaturile vor scădea considerabil începând cu luna noiembrie.

ANM a precizat că iarna ar putea să „ne ia prin surprindere din nou”. Temperaturile vor scădea treptat până la finalul anului, iar în noiembrie ar trebuie să avem un peisaj de iarnă în România. Primii care vor avea parte de iarna vor fi cei care locuiesc în zonele montane.

La munte vor apărea primii fulgi de zăpadă la finalul lunii noiembrie, mai exact pe 21 și 22 noiembrie.

Potrivit meteorologilor, temperaturilor vor atinge maximum 5 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor ajunge chiar și la -4 grade Celsius. Apoi, în primele săptămâni din luna noiembrie, temperaturile vor continua să fie scăzute. Limitele vor ajunge la cel mult 14 grade pe timpul zilei, iar noaptea temperaturile din termometre vor scădea radical, ajungând chiar și la -5 grade Celsius.

În ultima săptămână din luna noiembrie, temperaturile vor fi apropiate de limitele normale ale acestei perioade. Ploile nu vor înceta să își facă apariția la munte, dar și în restul țării.

Sursa – ziarulunirea.ro