Maratonul „Castelul din Carpaţi 2022” de la Pasul Vîlcan a ajuns la ediţia a IX-a

Eveniment sportiv tradițional organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, cu implicarea pasionatului alergător montan Daniel Hălăstăuan, cursa de alergare de la Pasul Vîlcan, ce poartă numele proiectului de dezvoltare turistică al zonei, ”Castelul din Carpați” a ajuns în fața ediției cu numărul nouă.

Acesta este unul dintre cele mai așteptate maratoane montane din Valea Jiului, iar concurenții sunt așteptați la startul competiției sâmbătă, 24 septembrie 2022, de la ora 11,00, în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazu din satul de vacanță de la Pasul Vîlcan.

”Povestea începe și anul acesta în Pasul Vâlcan, la cota 1300, pe un traseu bine marcat de 13,5 km, cu 830 m diferență pozitivă de nivel, străbătând drumuri forestiere, poteci de munte și goluri alpine. Pe toată această distanță concurenții vor beneficia de puncte de hidratare și alimentare. Etapa va avea două categorii (băieți – fete) ambele împărțite în patru grupe de vârstă, premiindu-se primele 3 din fiecare grupă cu medalii, diplome și bani. Startul se va da sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 11:00 din stațiunea Pasul Vâlcan, urmând ca premierea să se facă în funcție de ultimul sosit. Vă așteptăm în număr cât mai mare, ca sportivi sau susținători, invitându-vă apoi la un after – party”, a declarat Daniel Hălăstăuan, organizatorul competiției.

Înscrierile au demarat deja și pot fi făcute fie on-line, urmand link-ul: https://forms.gle/3A1xoFRUw5VY4Vg28 , fie direct la fața locului, cu două ore înaintea startului. O precizare importantă este aceea că NU SE PERCEPE TAXĂ DE ÎNSCRIERE SAU DE PARTICIPARE, acestea fiind gratuite.

Primăria municipiului Vulcan este cea care susține și finanțează maratonul sportiv ”Castelul din Carpați” încă de la debutul acestei competiții. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că acest concurs face parte din calendarul evenimentelor cultural-sportive aprobate de Consiliul local și reprezintă un punct important de reper în acțiunile de promovare a viitoarei stațiuni turistice Pasul Vîlcan. ”Pasul Vîlcan a devenit în timp un loc în care concursurile sportive de anvergură sunt la ele acasă. În rândul acestora, împreună cu Daniel Hălăstăuan, concursul de alergare montană pe care l-am inițiat pentru a marca Ziua Națională a Muntelui, a devenit dintr-un deschizător de drumuri în domeniu, unul dintre cele mai apreciate competiții de alergare montană din România. Credem că și prin acest eveniment sportiv, Pasul Vîlcan și municipiul Vulcan se pot bucura de o excelentă promovare. Le doresc mult succes concurenților, pentru care avem și anul acesta premii corespunzătoare și-i invit pe toți iubitorii de munte la Pasul Vîlcan, să-i susținem pe concurenți și să ne bucurăm împruenă de încă o zi de excepție cu sport, distracție și aer de munte la Pasul Vîlcan”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Organizatorii dau asigurări că ”în Castelul din Carpați”, traseul pitoresc, muzica, voia bună, mâncarea tradițională, premiile atractive dar și invitați de excepție, vor face ca Pasul Vâlcan să vibreze, la propriu!