Rușii fug de încorporare: Google a fost plin de căutări despre „cum să-ți rupi o mână acasă” imediat ce Putin a anunțat mobilizarea la război

Rușii căutau pe Google „Cum să-și rupi o mână acasă” după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației pentru a lupta în Ucraina.

Bărbații în pericol să fie recrutați și încorporați încearcă să scape de front pe motive medicale.

 

În discursul său de miercuri dimineață, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilor, decretul intrând în vigoare în aceeași zi.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care a vorbit după discursul lui Putin către națiune, a spus că 300.000 de oameni cu „experiență militară anterioară” vor fi chemați imediat.

La scurt timp după anunțurile oficiale, căutările Google după „как сломать руку в домашних условиях” sau „cum să rupi un braț acasă”, au explodat în toată Rusia, relatează publicația Newsweek.

Google Trends clasifică termenii de căutare de la zero la 100 pe o perioadă de timp setată, zero reprezentând punctul de cel mai mic interes și 100 cel mai mult.

Conform datelor Google Trends din ultimele șapte zile, nu au fost înregistrate căutări pentru „cum să-ți rupi un braț acasă” la momentul când Putin și-a început discursul. Acest lucru nu înseamnă totuși, că nu au existat căutări pentru această sintagmă, doar că suma acestora era atât de mică, încât datele nu au putut fi cuantificate, arată sursa citată.

Cu toate acestea, miercuri dimineață, indicele de căutare a crescut la 38 din 100, arătând o creștere dramatică a căutărilor pentru fraza dată.

În timpul discursului său, Putin a spus că o mobilizare parțială ar fi „pe deplin adecvată amenințărilor cu care ne confruntăm, și anume pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia, pentru a asigura securitatea poporului și poporului nostru în teritoriile eliberate”.

El a avertizat ţările NATO că Rusia are la dispoziţie „diverse mijloace de distrugere”,respectiv armele nucleare.

Sursa – ziarulunirea.ro