OFICIAL| Elevii NU vor sta acasă la iarnă: Școlile nu se vor închide din cauza facturilor la energie, anunță Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat toți inspectorii școlari generali pentru a le transmite instrucțiuni privind sezonul rece. Acesta a precizat că școlile nu se vor închide și vor primi un ajutor de la Guvern pentru a reuși sa ofere condiții decente pentru elevi.

”Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”, a transmis Cîmpeanu pe Facebook.

Ministrul afirmă că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.

”În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a spus ministrul Educaţiei.

El a precizat că aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia, mai arată ministrul.

Sursa – ziarulunirea.ro