Țara noastră este la un pas de aderarea în Schengen: Subiectul a intrat pe agenda Parlamentului European

Europarlamentarul Dan Nica a anunțat că România este pe lista de dezbateri a Parlamentului European privind aderarea în Spațiul Schengen. Acesta a mai precizat că îndeplinim toate condițiile necesare pentru a putea adera în spațiul comunitar.

Liderul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European susține că delegația PSD a obținut introducerea pe agenda plenului Parlamentului European a unei dezbateri cu rezoluție privind soluționarea aderării României la Spațiul Schengen

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a declarat Dan Nica.

Președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen. Delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.

Sursă: stiripesurse.ro