Vestea momentului pentru cei care au telefoane mobile! Anunțul cumplit venit chiar acum

Vestea momentului pentru cei care au telefoane mobile! Oficialii din industria telecomunicațiilor se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații. Am putea rămâne fără rețele mobile.

 

Patru directori de telecomunicații trag un semnal de alarmă. Aceștia ridică perspectiva întreruperii telefoniei mobile, în contextul în care mai multe țări europene nu au suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică.

Țările UE, printre care Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot continua, în ciuda faptului că întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor, conform informațiilor transmise de euractiv.com

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații

Potrivit sursei menționate, Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile.

De asemenea, EurActiv amintește de faptul că Franța are un plan propus de distribuitorul de energie electrică Enedis, care include potențiale întreruperi de curent de până la două ore în cel mai rău caz.

Guvernul francez a declarat anterior că au existat discuții pe această în cursul verii, împreună cu operatorii de telecomunicații și Enedis, o unitate a companiei de utilități controlate de stat.

Federația Franceză de Telecomunicații (FFT), un grup de lobby care reprezintă Orange, Bouygues Telecom și SFR a lui Altice, și-au îndreptat atenția asupra Enedis pentru că nu a putut scuti antenele de pene de curent. Enedis a declarat pentru Reuters că toți clienții obișnuiți sunt tratați egal în cazul unor întreruperi excepționale.

Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania sunt îngrijorate

La rândul lor, companiile de telecomunicații din Suedia și Germania și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele deficite de energie electrică ale guvernelor lor, scrie sursa menționată.

Autoritatea suedeză de reglementare a telecomunicațiilor (PTS) lucrează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru a găsi soluții, se arată în comunicat. Asta include discuții despre ce se va întâmpla dacă electricitatea este raționalizată.

Un purtător de cuvânt al PTS a declarat că autoritatea finanțează achiziționarea de stații de alimentare transportabile și stații de bază mobile care se conectează la telefoanele mobile pentru a face față întreruperilor mai lungi de curent.

Totodată, lobby-ul italian al telecomunicațiilor a declarat pentru Reuters că dorește ca rețeaua de telefonie mobilă să fie exclusă de la orice întrerupere a energiei electrice sau de economisire a energiei și că va ridica această problemă cu noul guvern al Italiei.

Șeful lobby-ului telecomunicațiilor, Massimo Sarmi, a explicat că întreruperile de curent cresc probabilitatea ca diferite componente electronice să se defecteze dacă sunt supuse unor întreruperi bruște.

Sursa – capital.ro