Uricaniul va avea o creșă nouă pentru copii. Actul de finanțare a fost semnat de primarul Dănuț Buhăescu.

Investițiile în domeniul Educației sunt în plin proces de implementare în orașul Uricani, acolo unde primarul Dănuț Buhăescu și echipa acestuia și-au propus să facă tot ceea ce este necesar pentru ca în unitățile de învățământ din oraș să existe cele mai bune condiții pentru copii și profesori.

În acest context se înscrie încă un demers al primarului Dănuț Buhăescu și al echipei sale, care va prinde viață în orașul Uricani, după ce autoritățile administrației locale de aici au reușit să câștige o nouă finanțare nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin PNRR, pentru un proiect care vizează sectorul Educație.

Primarul Dănuț Buhăescu a informat că, la finalul săptămânii trecute a fost prezent la București, acolo unde a semnat, la sediul Companiei Naționale pentru Investiții, contractul de finanțare pentru construcția unei Creșe moderne cu 40 de locuri pentru copiii antepreșcolari din orasul Uricani. ”Pentru noua construcție va fi utilizată cea mai modernă tehnologie în domeniu, asfel că aceasta va conține, în principal, desigur, săli de joacă, dormitoare, o sală pentru diverse festivități specifice activităților educative, de asemenea o bucătărie și spălătorie proprii, un cabinet medical si diverse spații administrative, precum și un generos spațiu de joacă în aer liber și, nu în ultimul rând, generoase spații verzi. Noutatea proiectului este aceea că toate clădirile din cadrul viitoarei creșe vor avea panouri solare pentru a asigura un aport de energie verde pentru consumul propriu”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Primăria orașului Uricani, care este beneficiar direct al acestei investiții dar și Compania Națională pentru Investiții, care este Organismul de Implementare, își propun ca până în anul 2025 inclusiv această investiție să fie finalizată și pusă în funcțiune.