Tezele de doctorat ar putea fi ţinute la secret: Vor putea ajunge la ziariști doar în baza unor „motive bine întemeiate”. Propunere

Tezele de doctorat ar putea fi ţinute la secret astfel încât presa să nu aibă acces la ele, decât pe baza unui motiv întemeiat.

Anunţul a fost făcut de fostul ministru al Educaţiei, care a specificat că solicitarea ca lucrările de doctorat să fie secretizate a venit din partea universităţii din Bucureşti.

„Se solicită, şi o să fac public documentul, ca lucrările de doctorat de acum încolo să fie secretizate, să fie arhivate şi depozitate şi să fie disponibile presei sau celor interesaţi doar pe baza unei solicitări temeinic motivate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că nu se simte vizat de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora plagiatul este un fenomen toxic care trebuie sancţionat, deoarece este un apărător al eticii.

„Din perspectiva celui chemat să vegheze la implementarea acelor sancţiuni dure, din perspectiva celui care a propus în legea Educaţiei acel sistem de registru unic integrat, din perspectiva celui care a propus reprezentarea studenţilor din fiecare asociaţie studenţească în fiecare comisie naţională care se ocupă de etică, pentru transparentizarea acestui proces, din perspectiva celui care a susţinut profesionalizarea instituţiilor şi mecanismelor de sancţionare şi de prevenire a acestui fenomen extrem de grav – plagiatul, da, mă simt vizat din această perspectivă a apărătorului eticii”, a susţinut Cîmpeanu.

Fostul ministru a afirmat că şi-a dat demisia pentru a nu periclita reforma în Educaţie.

Sursa – ziarulunirea.ro