Turneul Baricada Folk aduce muzica și poezia de calitate la Petroșani, în 5 noiembrie

O nouă ediție a turneului artistic BARICADA FOLK demarează în această lună, ridicând veritabile baricade de cântec și poezie printre oameni, în admirabile recitaluri ale unor artiști precum Mircea Baniciu, Adrian Bezna, Cătălin Stepa, Nicolae Zotta, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu) și Ovidiu Mihăilescu.

”Veșnică este secunda din noi” (Mircea Baniciu), ”Ne mai vedem din când în când” (Nicu Zotta), ”Când trăiești și respiri în culori” (Ovidu Mihăilescu), ”Dacă mai crezi în mine” (Adrian Bezna), ”Ceilalți vor șterge” (Ocru), ”Cum voi trăi eu” (Catalin Stepa), sunt doar câteva din piesele de referință ale muzicii folk din România pe care le puteți asculta, în interpretarea cantautorilor care le-au dat viață, în acest regal artistic.

Turneul BARICADA FOLK ajunge și în Valea Jiului, în data de 5 noiembrie 2022, pe scena Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, după ce publicul iubitori al acestui gen muzical îi va putea vedea pe artiști mai sus menționați, la Târgu Mureș (pe 21 octombrie),  Bistrița (pe 22 octombrie), Alba Iulia (pe 23 octombrie), Tulcea (pe 27 octombrie), Constanța (28 octombrie), Craiova (pe 3 noiembrie) și Târgu Jiu (pe 4 noiembrie) și, mai apoi, la Arad (pe 6 noiembrie
), Cluj-Napoca (pe 8 noiembrie), Sibiu  pe (9 noiembrie), Iași (pe 17 noiembrie).

Baricada Folk este o întrunire creativă și socială menită să unească și să reprezinte diversitatea identităţii și apartenenţei culturale, o colecţie de întâlniri, concerte și povești cu reprezentanții muzicii folk. Acest proiect muzical independent a fost inițiat în noiembrie 2019 de Adrian Bezna, Cătălin Stepa, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zotta, Ocru – Adrian Mărgineanu & Dorin Pitariu și Adrian Tomulescu.

”Sunt ritmuri și versuri care au cucerit generații! Decenii la rând muzica folk a fost portavocea sufletului: de dragoste sau de țară, protest social sau politic… A reprezentat un manifest al vieții, o baricadă a contemporaneității! Și o pledoarie pentru muzica bună și poezia de calitate. Vă invit să vă bucurați de toate acestea la concertul nostru de la Petroșani și de peste tot, din țară”, spune Cătălin Strepa, apreciatul folkist din Valea Jiului.

Până în prezent, BARICAD A FOLK a avut 13 ediții, toate încununate de succes, grație participării în concertele care au avut loc la Iași, Galați, Constanța, București, Slobozia, Târgoviște, Sibiu, Cluj, Brezoi și Neptun, pe lângă nucleul artiștilor care au inițiat acest proiect, artiști importanți și activi ai muzicii folk, de la Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Emeric Imre, Marius Batu, Dinu Olărașu, Maria Gheorghiu, Andrei Păunescu, Magda Puskas & Rareș Suciu, ”Fără Zahăr”, Radu Gheorghe, Zoia Alecu, Sorin Minghiat, Adrian Ivanițchi sau Zoltan Butuc, până la Alina Manole, Daniel Iancu, Claudia Șerdan & Eugen Mihăescu, Ovidiu Niculescu, Marius Matache, Cristi Dumitrașcu, Walter Ghicolescu, Vali petcu, Ana Maria Ivan, Paul Tihan, Cezar Popescu, Eugen Avram, Diana Porca, Daria Boghean sau trupele ”Spam” ori ”Sunt un frate tânăr”.

La turneul din 2022, pe scena BARICADA FOLK îi veți putea vedea pe artiștii: Mircea Baniciu, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa, Nicu Zotta și fortmația OCRU.

Biletele au fost puse în vânzare și se găsesc la agenția Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani sau, on-line, pe situl IaBilet, urmând linkul: https://romaniafolk.iabilet.ro/bilete-baricadafolk/

Bucurați-vă de folk ! Urcați pe… BARICADA FOLK!