Motociclist ÎNGHEȚAT pe Transalpina: Salvamontiștii l-au găsit în haine de vară și în hipotermie

Un motociclist aflat pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, deoarece a înghețat la propriu, după ce a plecat pe traseu în haine de vară. Întâmplarea a fost relatată de șeful salvamontiștilor gorjeni.„A înghețat în timp ce mergea cu motocicleta pe Transalpina. A intrat în hipotermie și a spus că nu se aștepta la așa ceva, pentru că am plecat de la o temperatură de 25 de grade Celsius. A încercat să treacă Transalpina cu haine de 25 de grade. Au fost colegii mei și l-au recuperat, pentru că nu mai putea să continue“, a spus Sabin Cornoiu la o emisiune de la Radio Târgu Jiu.

Acesta a spus că cei care vor să vină în zonele montane trebuie să fie pregătiți, în această perioadă, și pentru temperaturi foarte scăzute.

Circulația pe cel mai înalt tronson de pe Transalpina, restricționată

Vremea este schimbătoare în această perioadă în zona montană. În urmă cu aproximativ o săptămână, responsabilii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația pe tronsonul Rânca – Obârșia Lotrului, care se află la cea mai înaltă altitudine, după ce pe partea carosabilă s-a așternut un strat de zăpadă de 5-6 centimetri.

Tot în perioada respectivă, doi șoferi au sunat la 112 să anunțe că sunt blocați pe Transalpina din cauza zăpezii. Circulația a fost redeschisă după o zi.

Reprezentanții de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova le recomandă șoferilor să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă când vor să ajungă pe cel mai înalt drum din țară.

Transalpina are o lungime totală de aproximativ 150 de kilometri, fiind unul dintre principalele drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan. Drumul face legătura peste munții Parâng între Ardeal și Oltenia. Drumul pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în orașul Sebeș, din județul Alba.

Sursa: adevarul.ro