Vești bune pentru consumatorii de energie din municipiul Brad

Principalul furnizor de energie electrică la care sunt abonați locuitorii municipiului Brad a anunțat că tarifele facturilor la consumul de energie electrică vor scădea, pentru aceștia, cu 50%, așa cum prevede legislația pentru mai multe zone din Munții Apuseni.

Vestea a fost salutată și de președintele CJH, Laurențiu Nistor, care a atras atenția încă din vara acestui an că, deși există legislație în acest sens, locuitorii Munților Apuseni nu beneficiază de reducerea de tarif. ”Încă din vară, mai precis în data de 27 iulie, am transmis o primă adresă în atenția premierului Nicolae Ciucă, în care semnalam această stare de fapt. De asemenea, în data de 21 septembrie a.c. am revenit cu un apel public adresat, de această dată, ministrului Energiei. Deoarece nu am primit niciun răspuns, în 29 septembrie a.c., am revenit și am transmis adrese către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în care semnalam faptul că drepturile acordate prin lege locuitorilor din Munții Apuseni nu sunt respectate de către furnizorul de energie electrică. Chiar dacă instituția pe care o reprezint nu are atribuții în acest sens, eu, în calitate de președinte ales al Consiliului Județean Hunedoara nu puteam rămâne pasiv la problemele ridicate de locuitorii din această zonă. M-am implicat, iar toate demersurile pe care le-am făcut au fost comunicate public către dumneavoastră. În cele din urmă, se face dreptate pentru locuitorii din municipiul Brad. Este un început, pentru că zona hunedoreană a Apusenilor mai numără încă 15 comune și orașul Geoagiu. Iată că se poate, spun din nou! Bucuria este cu atât mai mare cu cât suntem în pragul iernii, iar aceste facturi reduse vor ușura povara financiară de pe umerii cetățenilor. Aștept cu mult interes ca acest lucru să se întâmple și în celelalte localități!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Locuitorii din municipiul Brad, care sunt racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, mai primesc astăzi o veste bună. Aceasta vine din partea primarului Florin Cazacu, potrivit căruia, de la 1 noimebrie 2022, agentul termic va ajunge la beneficiari. ”În cursul zilei de 31 octombrie 2022 au fost efectuate probele tehnologice la Centrala Termică de la Gura Barza în vederea începerii furnizării agentului termic în sistem centralizat în municipiul Brad. Având în vedere că nu sunt probleme deosebite de natură tehnică, agentul termic va fi livrat, din prima zi de noiembrie, beneficiarilor din municipiul Brad. Dupa inceperea furnizării, vor urma reglaje la nivel de puncte termice pentru intrarea în parametrii optimi de funcționare. Vom face tot ce este posibil ca și în acest sezon rece să fie asigurat agentul termic, la parametrii normali în municipiul Brad”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Acesta a mai precizat că, în perioada următoare, după primirea avizului ANRE, se va aproba prețul de producere al agentului termic în municipiul Brad și prețul de facturare al agentului termic la populație, reamintind totodată că beneficiarii de energie termică în sistem centralizat din municipiul Brad beneficiază de o reducere cu 50% a prețului, cu condiția achitării integrale a facturii de energie în termenul de plată prevăzut pe factură.