La Straja se fac ultimele pregătiri pentru noul sezon turistic de iarnă

În stațiunea turistică Straja Lupeni se fac, în acele zile, ultimele pregătiri pentru noul sezon de iarnă pe care, potrivit unei tradiții adoptate în ultimii ani, autoritățile locale și operatorii de turism își propun să-l deschidă oficial în prima zi de Decembrie.

Chiar dacă toamna se anunță una mai lungă și mult mai călduroasă decât în alți ani, prognozele meteorologilor dau de înțeles că, în ultimele zile ale lunii noiembrie, temperaturile din zona de monte vor fi deveni cele normale pentru perioada debutuluiu iernii, astfel că administratorii domeniului schiabil de la Straja trag, la rândul lor nădejde că vor putea pune în funcțiune tunurile de zăpadă, astfel încât turiștii care vor alege să-și petreacă Ziua Națională a României, dar și toate celelalte sărbători ale lunii decembrie, să poată avea parte și de o tură de schi pe pârtie. În acest scop, după cum informează primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, tunurile de zăpadă au fost verificate astfel încât punerea lor în funcțiune să se facă fără nici un fel de probleme. ”În pregătirea noului sezon turistic de iarnă de la Straja, au fost făcute deja pregătirile necesare, atât în ceea ce privește curățarea și amenajarea pârtiilor, dar și verificarea și autorizarea instalațiilor de transport pe cablu. Au fost verificate, de asemenea, tunurile de zăpadă iar bazinul de apă este plin la capacitate, astfel încât așteptăm doar ca temperaturile să scadă corespunzător și să începem producția de zăpadă artificială. Ne dorim să deschidem oficial sezonul de schi de la Straja pe data de 1 Decembrie și să fim, la fel ca anul trecut, primii care deschidem pârtiile în stațiunile turistice din România”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta apreciază că activitățile de turism vor fi cel puțin la fel de intense în acest sezon, la Straja, fapt confirmat de interesul tot mai mare pe care această stațiune îl prezintă pentru turiștii din întreaga țară. ”Într-un parteneriat cu investitorii din Straja am reușit să aducem această stațiune turistică la nivelul la care ea se bucură de un interes crescut din partea turiștilor care s-au convins deja că avem unul dintre cele mai mari și mai bine echipate domenii schiabile din România, că avem prețuri bune comparativ cu alte stațiuni de munte din țară și din străinătate, că oferim servicii de calitate din toate punctele de vedere. Sigur că, împreună cu investitorii de la Straja ne propunem să acționăm în continuare pentru creșterea calității serviciilor oferite turiștilor, așa cum luăm în calcul și extinderea domeniului schiabil”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta spune că, din acest an, serviciile publice de la Straja vor fi administrate de o firmă privată, care a câștigat licitația organizată de Primăria municipiului Lupeni, astfel că, prin reducerea cheltuielilor de operare și încasarea unei redevențe considerabile, comunitatea locală din municipiul Lupeni va avea de câștigat și din administrarea domeniului schiabil de la Straja.

Cu parcări modernizate, cu servicii de turism de calitate, pentru toate buzunarele, cu un domeniu schiabil ce însumează aproape 28 de kilometri de pârtii de toate nivelurile, dotate cu instalații de transport pe cablu, cu un serviciu Salvamont acreditat, format din profesioniști în domeniul intervențiilor specifice, cu un calendar de evenimente sportive, culturale și de divertisment bogat și variat, dar și cu alte facilități care corespund unui turism de înaltă calitate, Straja este pregătită să-i primească pe turiștii sezonului de iarnă 2022/2023 promițându-le o vacanță de vis.