CJH face demersuri pentru continuarea liniei de gardă de la unitatea medicală din Călan

Având în vedere necesitatea organizării serviciului de urgență de la Unitatea Primiri Urgențe – punct de lucru Călan a Spitalului Județean de Urgență din Deva, în urma unui demers inițiat de Consiliul județean Hunedoara, luni, 07 noiembrie 2022, la sediul SJU Deva au fost convocați 9 medici în vederea identificării celor care pot și doresc să efectueze gărzi la punctul de lucru Călan:

  1. Dr. Arghir Florea (medic ATI, pensionar în activitate, Spitalul Mun. Hunedoara);
  2. Dr. Anca Mornea (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  3. Dr. Mihai Sângeorzan (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  4. Dr. Marian Muntean (medic UPU, Spitalul Mun. Hunedoara);
  5. Dr. Gabriela Radu (medic CPU, Spitalul Mun. Orăștie);
  6. Dr. Tănase Popa (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  7. Dr. Laura Opriș (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  8. Dr. Corina Popa (medic UPU, Spitalul Jud. de Urgență Deva);
  9. Dr. Vlad Șerbănescu (medic CPU, Spitalul Mun. Orăștie).

La data și ora stabilite, au răspuns invitației lansată de conducerea SJU Deva doar 3 cadre medicale, respectiv: Dr. Arghir Florea; Dr. Mihai Sângeorzan și Dr. Laura Opriș. Acestora li s-a alăturat dr. Ciprian Duțulescu – șeful secției UPU SMURD a SJU Deva.

Potrivit unui comunicat al CJH, din discuțiile purtate a rezultat că, în acest moment, linia de gardă de la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva nu poate fi asigurată! În acest context, conducerea SJU Deva a solicitat tuturor cadrelor medicale invitate la întâlnirea din această dimineață să comunice în scris dacă au disponibilitatea de a efectua gărzi în vederea reluării activității la punctul de lucru Călan al UPU SMURD Deva.

În prezent, atât UPU SMURD Deva, cât și secțiile similare celorlalte spitale se confruntă cu o lipsă acută de medici specializați și abia își pot acoperi necesitățile proprii de funcționare. Demersurile vor fi continuate în vederea angajării de medici.