Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase la Hunedoara

Vineri şi sâmbătă, respectiv în zilele de 11 şi 12 noiembrie 2022 se va derula, în municipiul Hunedoara, campania trimestrială de ridicare a deşeurilor voluminoase. Astfel, până pe data 11 noiembrie, la punctele de colectare a deşeurilor menajere, se mai pot depozita şi deşeuri voluminoase (obiecte de mobilier, obiecte sanitare – vase de toaletă, căzi de baie, cabine de duş, lavoare, rezervoare WC etc… – covoare, plăpumi, saltele, parbrize, oglinzi de mari dimensiuni) urmând ca acestea să fie ridicate gratuit de către operatorul de salubritate autorizat, Supercom SA.

În afara intervalului amintit, deşeurile voluminoase se pot ridica doar LA CERERE și doar CONTRA-COST,  de către operatorul de salubritate amintit, cei interesați putând obține informaţii suplimentare puteţi obţine la dispeceratul Supercom – 0254.944 (număr scurt, cu tarif normal).

𝗗𝗘𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗗𝗘 𝗗𝗘𝗦̧𝗘𝗨𝗥𝗜 𝗩𝗢𝗟𝗨𝗠𝗜𝗡𝗢𝗔𝗦𝗘 𝗗𝗨𝗣𝗔̆ 𝗗𝗔𝗧𝗔 𝗗𝗘 𝟭𝟭 𝗡𝗢𝗜𝗘𝗠𝗕𝗥𝗜𝗘 𝗡𝗨 𝗘𝗦𝗧𝗘 𝗣𝗘𝗥𝗠𝗜𝗦𝗔̆, Autoritățile locale din municipiul Hunedoara atrag atenția că depozitarea de deșeuri voluminioase, după data de 11 noiembrie 2022, în afara campaniilor speciale de colectare gratuită anunțate de operatorul serviciilor de salubritate. Cei care depozitează deșeuri din altă categorie decât cele manejere și reciclabile la punctele de colectare sunt pasibili de sancțiuni cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 50.000 şi 70.000 de lei pentru persoanele juridice. De asemenea, depozitarea de deşeuri provenite din reamenajarea locuinţelor la punctele de colectare a gunoiului menajer se sancţionează cu amendă (indiferent de ziua în care se petrece fapta).

Reamintim că deşeurile voluminoase pot fi depuse la punctele de colectare a deşeurilor menajere doar în cadrul campaniilor trimestriale de ridicare gratuită a acestora. O nouă campanie de acest fel va avea loc, cel mai probabil, în luna februarie a anului viitor.