Lucrări în ritm alert pe șantierul viitorului Bazin de înot de la Lupeni

Se lucrează intens, în ritm alert, pe șantierul construcției Bazinului de Înot de la Lupeni. Profitând de vremea bună din această toamnă, constructorii au avansat foarte mult cu lucrările de construcție ale acestui important obiectiv de investiții de pe agenda administrației locale de la Lupeni.

Acest lucru a fost constatat și de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care a vizitat șantierul și care este convins că, dacă lucrările vor continua în același ritm susținut, e posibil ca finalizarea acestora să se facă chiar și înainte de termen.

Deocamdată este cert faptul că, în această lună, imediat ce vor fi finalizate lucrările de betonare și ridicare a stâlpilor de susținere, va începe și montarea acoperișului. Constuctorii își doresc ca debutul sezonului de iarnă să găsească noua clădire acoperită, astfel încât zăpada și intemperiile iernii să nu afecteze lucrările de ja efectuate, iar pe timpul iernii muncitorii să-și poată continua activitatea cu lucrările la interior.Se lucrează intens la Bazinul de înot de la Agrement, iar proiectulo avansează chiar într-un ritm ceva mai alert decât cel pe care l-am estimat. În această lună, va începe și montarea acoperișului, iar pe perioada iernii vor continua lucrările la interior. Termenul de finalizare al acestui obiectiv, care este realizat în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, este de 12 luni, asta însemnând că undeva în vara anului viitor ele trebuiesc finalizate. Eu însă sunt optimist și, așa cum văd că se derulează activitățile de pe acest șantier, cred că acest proiect atât de așteptat de cetățenii municipiului Lupeni și nu numai va fi încheiat chiar înainte de termenul prevăzut în contract. Cert este că anul viitor, pe vremea asta, vom putea deja să-i primim pe pasionații de înot și pe cei care vor să învețe să înoate la acest bazin care, în același timp, va completa oferta de turism din stațiunea Straja”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Bazinul de înot de la Lupeni este construit în cadrul unui proiect finanțat de Compania Națională pentru Investiții, în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni care va asigura finanțarea racordării clădirii la utilități (apă, canalizare, energie electrică, gaz), urmând să asigure ulterior și administrarea acestuia. De asemenea, investiția  care se realizează  la Lupeni în zona de agrement Brăița, este pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Local Lupeni, teren care are o suprafață totală de 15.430 mp.

Bazinul didactic de înot de la Lupeni este al patrulea obiectiv de acest fel realizat, în ultimii ani, în Valea Jiului, după cele de la Petroșani, Petrila și Vulcan care sunt deja deschise publicului.