Parteneriat educațional româno-finlandez la ISJ Hunedoara

Pregătiririle privind implementarea unui proiect educațional după model finlandez, la nivelul școlilor din județul Hunedoara merge înainte.

Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a organizat în data de 9 noiembrie 2022, o videoconferință cu partenerii săi din acest proiect, experți în educație din Finlanda.

Inspectorul școlar general al județului Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie spune că, în cadrul acestei videoconferințe a participat și apreciatul expert în educație, Ari Pokka, directorul Institutului Finlandez de Educație, fost președinte al Confederației Internaționale a Directorilor de Școală, precum și al Asociației Directorilor de Școală din Finlanda.

De asemenea, au participat la discuții și reprezentanta Universității de Științe Aplicate din Häme (HAMK), Nana Niskanen, specialist în Politici pentru Dezvoltarea educației.

”Pentru a putea implementa un proiect educațional de o asemenea anvergură, care să fie cu adevărat potrivit și relevant pentru specificul comunității noastre, este nevoie de o analiză temeinică a situației reale, cu scopul asigurării sustenabilității proiectului și adecvarea la nevoile sistemului de educație. Așadar, în urma întâlnirii de astăzi, s-au prezentat prioritățile sistemului de educație, direcțiile strategice relevante și nevoile reale de la nivelul județului Hunedoara. Prin intermediul analizei SWOT au fost identificate aspectele semnificative care stau la baza desfășurării și implementării proiectului, de asemenea, fiind prezentat și grupul țintă, în funcție de înscrierile prealabile a unităților de învățământ”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.

În perioada următoare va fi definitivat calendarul activităților din acest proiect, urmând desfășurarea sesiunilor de formare a cadrelor didactice.