Absolvenții de 10 din județul Hunedoara, premiați de Ministerul Educației

Cei cinci absolvenți cu nota 10 la examenele naționale de Evaluare și respectiv, de  Bacalaureat din județul Hunedoara au fost premiați vineri, 11 noiembrie 2022 în cadrul unei festiviți găzduite la sediul Inspectoratului Școlar Județean din Deva.

Premiile au fost oferite de Ministerul Educației conform prevederilor Ordinului de Ministru nr. 6168/2022 și ale HG nr. 1282/2022. Cuantumul stimulentului financiar acordat de Ministerul Educației este de 5000 de lei pentru fiecare din cei patru absolvenți de liceu care au obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, respectiv de 2000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2022.

În județul Hunedoara au fost premiați următorii absolvenți:

  • Andrei Iulia de la Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg, media 10 la examenul de evaluare națională,
  • Popa Ioana Iulia de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, media 10 la examenul național de bacalaureat,
  • Sofian Anda-Georgiana de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara, media 10 la examenul național de bacalaureat,
  • Susany Hera-Erin de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara, media 10 la examenul național de bacalaureat,
  • Cristescu Rami-Mihai de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara, media 10 la examenul național de bacalaureat.

Inspectorul școlar general al județului Hunedoara, prof.dr. Maria Ștefănie apreciază că festivitatea de premiere a acestora, care recompenseză excelența în educație, este unul din cele mai frumoase momente de referință pentru ceea ce înseamnă învățământul hunedorean. ”Dragi absolvenți, sunteți dovada că, indiferent cât de imprevizibilă poate fi o lume, unde există rigurozitate, consecvență, sprijin reciproc, dedicare și efort, munca susținută va fi apreciată și răsplătită. Succes în tot ceea ce veți face, succes la examenele viitoare! Aveți mereu încredere în voi, bucurați-vă de fiecare experiență pe care viața v-o oferă și faceți din măreția ei un aliat permanent. Transmitem toată admirația și prețuirea noastră acestor absolvenți, demni de toată lauda, famililor lor și profesorilor coordonatori, alături de care au demonstrat că drumul spre înaltele culmi ale succesului poate fi parcurs cu determinare și conștiinciozitate!”, a spus, în cadrul festivității, Maria Ștefănie, inspectorul școlar general al ISJ Hunedoara.