Noi dezbateri și abordări privind dezvoltarea învățământului profesional și dual hunedorean

Diverse teme legate de dezvoltarea învățământului profesional și dual hunedorean au constituit tema de dezbatere a unui proiect dezvoltat de Inspectoratul Școlar Județean sub generciul ”VET – SMART – Școala Milenium – Activă și Responsabilă”.

Prima activitate din cadrul proiectului a avut loc în data de 10 noiembrie 2022 la Primăria Municipiului Vulcan, sub forma unei mese rotunde la care au participat reprezentanți ai primăriei, ai mediului de afaceri, ai unităților de învățământ din municipiul Vulcan și reprezentanți ai inspectoratului școlar județean.

La masa de discuții au fost dezbatute problemele cu care se confrunta părțile participante, dar și potențiale soluții. Reprezentanții mediului de afaceri au formulat propuneri pentru întărirea relațiilor de parteneriat cu sistemul de învățământ, dar și cu autoritățile publice locale. Totodată aceștia au reafirmat interesul de a se implica în formarea profesională a tinerilor din zonă.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu a reafirmat angajamentul administrației locale de la Vulcan, dublat de cel al Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” de a se implica în mod activ în dezvoltarea claselor de învățământ profesional dual la această unitate de învățământ.