Măsuri pentru creșterea capacității operaționale de preluare și soluționare a cererilor de preschimbare a permiselor de conducere în județul Hunedoara

Pentru perioada următoare, potrivit datelor statistice ale Instituției Prefectului județului Hunedoara, peste 8000 de permise de conducere urmează să fie schimbate pentru expirarea perioadei de valabilitate a acestora.

În acest context, pentru a veni în sprijinul locuitorilor județului prin creșterea capacității operaționale de preluare și soluționare a cererilor de preschimbare a permiselor de conducere, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara va fi deschis și în data de sâmbătă, 26 noiembrie 2022.

Pentru reducerea în continuare a perioadei de așteptare dintre proba teoretică și  cea practică pentru obținerea permisului de conducere vor fi luate în continuare unele măsuri administrative. Astfel, sâmbătă – 26.11.2022, se va organiza o nouă sesiune de examinare pentru proba practică în municipiul Deva.

Începând cu luna august 2021 la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara au fost efectuate mai multe demersuri pentru reducerea timpilor de așteptare pentru operațiunile desfășurate, înregistrându-se următoarele progrese:

  • proba practică în vederea obținerii permisului de conducere de la 130 de zile la 49 de zile;
  • proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere de la 58 de zile la 29 de zile;
  • operațiunile de înmatriculare/transcriere a vehiculelor de la 17 zile la o zi.

Programările pentru preschimbarea permiselor de conducere se efectuează pe site-ul https://www.drpciv.ro pentru ghișeele din mun. Deva sau https://hd.prefectura.mai.gov.ro pentru ghișeele de la punctul de lucru secundar din municipiul Petroșani.

Programările/reprogramările pentru proba practică se efectuează la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara în ordinea solicitării și în limita locurilor disponibile.