Proiectul ”Green Line Valea Jiului” intră în etapa licitațiilor

costeÎntârziat deja, din pricina unor multiple probleme întâmpinate pe parcurul întocmirii documentațiilor necesare implementării, proiectul ”Green Line Valea Jiului” a intrat, în sfârșit, în linie dreaptă.

Zilele trecute, Consiliul județean Hunedoara, care și-a asumat anul acesta statutul de lider al acestui important proiect european care-și propune să modernizeze și să eficientizeze transportul interurban de călători între localitățile Văii Jiului, a adoptat proiectul de hotărâre privind general actualizat al acestui proiect.

Decizii similare au fost luate și în cadrul Consiliilor locale ale orașelor și municipiilor din Valea Jiului, care sunt parte în acets proiect, iar odată cu aceasta ”Green Line Valea Jiului” poate trece, așa cum arată administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, în etapa următoare, a licitațiilor privind achiziționarea autobuzelor electrice, construcția autobazei și a stațiilor de încărcare, a stațiilor de autobuz dar și pentru celelelte investiții prevăzute în proiect.

”Este foarte adevărat că am acumulat o serie de întârzieri în implementarea acestui proiect, care a fost gândit prea stufos de la bun început, dar important este că am găsit soluții pentru a-l readuce în grafic. Până la finalul acestei luni, vom demara licitația pentru achiziția de autobuze în cadrul acestui proiect. După cum am mai informat, avem termen pentru a închide cu succes acest proiect data de 31 decembrie 2023. De pe acum este cât se poate de clar că ne vom încadra în acest termen iar din anul 2024 între localitățile din Valea Jiului vor circula autobuze electrice, moderne, care vor asigura un transport ecologic și eficient pentru locuitori și turiști, de la Petrila până la Uricani”, a declarat Costel Avram.

”Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani-Green Line Valea Jiului” Componentele 1 și 2 este un proiect care va aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport public local de persoane, precum și modernizarea infrastructurii din Valea Jiului.