CJH a activat Comandamentul de iarnă pentru drumurile județene

A nins, zilele acestea, în toate zonele mai înalte din județul Hunedoara, iar pe multe din drumurile județene aflate în administrația Consiliului județean Hunedoara a fost nevoie de intervenția drumarilor pentru a elibera carosabilul de zăpada care s-a așternut pe acesta.

Prima zăpadă nu a prins pe nepregătite administratorul drumurilor județene, având în vedere faptul că încă de la jumătatea lunii octombrie, Consiliul județean Hunedoara a adoptat Planul operativ de acțiune pe timpul iernii, iar din data de 15 noiembrie a fost activat și Comandamentul de iarnă.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că au fost făcute verificări la toți operatorii care vor asigura activitățile de deszăpezire pe timpul acestei ierni, pe drumurile județene aflate în administrarea CJH, și că nu sunt probleme în ceea ce privește dotările cu autospecialele pentru deszăpezire sau cu materialele antiderapante. ”Discuțiile și adresele pe care le-am primit de la firmele ce se ocupă cu deszăpezirea arată că avem stocuri și de nisip și de sare, iar mașinile sunt pregătite pentru a interveni. Sigur că am trimis și adrese către toate primăriile, ca să se știe exact care sunt drumurile ce vor fi primele deszăpezite, dar și intervalul de timp stabilit pentru acest tip de activitate, care în Planul operativ este prevăzut în mod diferit, cu intervenții care trebuie asigurate la 6, 12 sau 24 de ore. Pot spune, în acets moment, cu certitudine că suntem pregătiți să înfruntăm iarna 2022 – 2023”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Acesta a mai precizat că potrivit unei decizii adoptate de CJH, o serie de drumuri județene sau tronsoane din diverse drumuri județene, acolo unde nu se pot derula activități de deszăpezire iar circulația nu poate fi asigurată în condiții de siguranță pe perioada iernii, acestea vor fi închise.

Comandamentul de iarnă al CJH va funcționa până la finalul lunii martie 2023. Până atunci, orice fel de probleme semnalate de șoferi pe drumurile județene, pot fi transmise la Dispeceratul de iarnă al Secției Drumuri Județene din cadrul CJH, la telefon: 0737 553 971 (număr apelabil non-stop), dar și la Dispeceratul operatorilor însărcinați cu activitatea de deszăpezire și întreținere a drumurilor județene pe perioada de iarnă.