EXPOZIȚIE INEDITĂ DE PICTURĂ LA MUZEUL CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE DIN DEVA

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Consiliului Județean Hunedoara organizează luni, 1 februarie 2016, vernisajul unei expoziții de pictură intitulată „IN MUNDI VANITAS”, ce prezintă publicului 21 de lucrări realizate de Diana și Dorina Pantea (Safir și Rifas) în tehnica ulei.  Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00, în spațiile special destinate artelor vizuale din Palatul Magna Curia.

2016 01 27 Afis expozitie pictura SAFIR si RIFAS

Potrivit prezentării oficiale, picturile reprezintă îmbinarea unui temperament tumultuos, avid de spaţiu şi de mişcare, de expansiune si de extindere, ramificat spre adâncimile şi perspectivele spaţiilor ce se întrepătrund şi se desfăşoară infinit. Mase de culoare agitate, sumbre, instigă la profunzimea unui dramatism zbuciumat. În această magmă tensionată ce evocă haosul cosmic, se ivesc vagi principii ordonate, contururi cu referinţe umane, anunţând o altă stare de tensiune galactică. „IN MUNDI VANITAS”  este o radiografie vizual-plastică a dezumanizării individului în societatea contemporană, care are la bază conflictele interioare ale ființei provocate de contrastul imens între ceea ce omul își dorește, simte și percepe.

Absint cu  Bacon, 50cm x 70cm, ulei pe panza, Diana  Pantea

Cu asumare și curaj, artistele se angajează pe deplin sufletește în acest act creativ, mărturisindu-și propriile trăiri abisale, propriile înfrângeri și supraviețuiri. Ele realizează o analogie între decăderea ce se insinuează în anumite zone ale existenței în fiecare ființă umană și pierderea valorilor societății contemporane, în care confortul material obținut datorită extraordinarei evoluții tehnologice este invers proporțional cu prăpastia care se surpă în interiorul omului. SAFIR și RIFAS ne pun față în față cu brutalitatea subtilă și perfidă care se manifestă în lumea de astăzi          la toate nivelurile.

Clubul Discordiei,  100cm x 150cm, ulei pe panza, Dorina  Pantea

[slideshow_deploy id=’27028′]